Efteling Bosrijk krijgt ook groepsaccommodaties

Efteling logoBijna vijf jaar na de opening van het vakantiepark van de Efteling, Bosrijk, start de Efteling met de bouw van enkele nieuwe verblijfsaccommodaties. De uitbreiding omvat vijf alom bekende Boshuysen, 38 Dorpshuysen en vier grote geschakelde groepsaccommodaties. Deze de vier groepsaccommodaties zijn de echte grote aanwinsten voor Bosrijk.

Deze grote, boerderijachtige gebouwen voor 24 gasten zijn op te splitsen middels een tussendeur. Zo ontstaan er acht kleinere huizen voor twaalf personen. Het nieuwbouwproject beslaat een totale oppervlakte van 3670 vierkante meter. De nieuw te bouwen Dorpshuysen worden gebouwd volgens de al bestaande bouwstijl van het vakantiepark. Voor het project werkt de Efteling samen met Van Aken architecten. Deze architecten verzorgden ook al eerder projecten binnen vakantiepark Bosrijk.

Met de totale uitbreiding in 2014 en 2015 zal plaatsvinden, zal een bedrag van 18 miljoen euro gemoeid zijn. Dankzij deze uitbreiding kunnen straks 400 extra gasten blijven overnachten. Het totale aantal bedden in het vakantiepark komt hiermee op 1550 te liggen. De Efteling verwacht dat in de zomer van 2015 de eerste gasten gebruik gaan maken van de nieuwe vakantieaccommodaties.

Deze grote uitbreiding van Efteling Bosrijk is onderdeel van een meerjarenplan dat ervoor moet zorgen dat de Efteling in 2020 is uitgegroeid tot een vakantiebestemming van serieuze omvang. Jaarlijks wil de Efteling vijf miljoen bezoekers gaan trekken. Om dit bezoekersaantal te verwezenlijken richt het park zich voornamelijk op potentiële verblijfsgasten uit omringende landen die op zoek zijn naar een weekendje of een weekje weg.

Uitbreiding Bosrijk 2015