Vermiste muis na negen jaar weer thuis

EJulianatoren-logo-RGBen onverwachte ontdekking afgelopen week voor het pretpark Julianatoren op Marktplaats. Negen jaar geleden verdween een mascotte van Jul de Muis verkleed als conducteur op mysterieuze wijze. De mascotte stond altijd op het station van Apeldoorn en de vermissing werd algauw opgemerkt door de treinreizigers. Het pretpark deed aangifte maar dat mocht niet meer baten. Ook diverse zoekacties leverden niets op. Tot op heden.

Want afgelopen week ontdekte een Julianatoren-fan het beeld op Marktplaats. De fan besloot direct om de directie van Julianatoren te waarschuwen. De verkoper wordt niets verweten. ‘De verkoper, helemaal gek van treintjes en de Nederlandse Spoorwegen, zegt dat hij Jul destijds voor 32 euro van iemand anders heeft gekocht. Die vent heeft dus negen jaar lang tegen zo’n gekke muis aan zitten kijken.’ vertelt een woordvoerder van het attractiepark. ‘Deze beste man weet alleen nog dat hij het beeld heeft moeten ophalen in Hellendoorn.’

Misschien een wraakactie geweest van een Hellendoorn-fan? We weten het niet. Inmiddels heeft het pretpark de conducteurmascotte opgehaald en naar het park vervoerd waar hij in ere wordt hersteld. ‘Of deze muis zijn oorspronkelijke plek op het station van Apeldoorn weer terug krijgt of een mooie plek in het pretpark krijgt, moeten we nog even bekijken.’ aldus de woordvoerder van pretpark Julianatoren. Wie in 2005 verantwoordelijk was voor de diefstal, is nog steeds niet duidelijk. De mascotte is in ieder geval na negen jaar weer thuis.

Jul de Muis met NS conducteur Muis - Julianatoren