Colussus in Six Flags Magic Mountain vat vlam

Six Flags Magic Mountain LogoEen van de mooiste houten achtbanen, sinds 17 augustus tijdelijk gesloten, is eergisteren getroffen door een brand. De 36 jaar oude classic woodie uit Six Flags Magic Mountain wordt straks verbouwd door Rocky Mountain Construction tot Twisted Colossus. Tijdens de bouwwerkzaamheden is de brand op het hoogste punt, vlakbij de liftheuvel van de coaster ontstaan.

Rond half twee plaatselijke tijd is de brand ontstaan. De brandweerlieden van Los Angeles waren snel ter plaatse om de brand te blussen maar konden niet voorkomen dat een deel van de track ingestort is. Door de kracht van het water is een stuk Colussus tegen de vlakte gegaan. Er doen geruchten de ronde dat tijdens het demonteren van de track de brand ontstaan is. Dit kan nog niet met zekerheid worden bevestigd.

Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan. Hoe groot de schade is is ook nog niet bekend maar gezien de foto’s is het goed mis. Het park was ten tijde van de brand gesloten en er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De verbouwing gaat gewoon door en de deadline van de Twisted Colussus komt niet in het gedrang, zo laat het park in een persbericht weten. Als alles nog volgens schema verloopt, opent in 2015 de Twisted Colussus in Six Flags Magic Mountain.