Six Flags Great America bijna 40 jaar

Six Flags Great America 40 jaar logoSix Flags Great America viert in 2015 haar 40e verjaardag. Al in 1974 ging men van start met de bouw van het attractiepark. Uiteindelijk opende dit Amerikaanse attractiepark, gelegen in Gurnee in de staat Illinois, op 29 mei 1976 opende de deuren voor publiek. Destijds opende het park onder de naam Marriott’s Great America. Pas in 1984 werd het park overgenomen door de Six Flags keten. Bekijk wat er tussen 1974 en nu allemaal veranderd is in de fotogalerie, lees snel verder!

Geen grote, nieuwe attracties
Het 40-jarige bestaan wordt niet echt gevierd met grote, nieuwe attracties maar wel met festiviteiten die verspreid over het seizoen van 2015 plaats zullen vinden. ‘In 2015 hebben we het zo gepland dat we de historie van het park groots gaan vieren. Ook vieren we dat het park is uitgegroeid tot vooraanstaand attractiepak in Amerika.’ vertelt parkmanager Hank Salemi. ‘Vanaf de American Eagle tot aan de Goliath, en vanaf de Whizzer tot aan X Flight, de skyline van Six Flags Great America is de afgelopen decennia fors gegroeid.’

Retro!
Het park gaat de twee themagebieden Carousel Plaza en Hometown Square omtoveren in retrostijl. Drie klassieke kinderattracties zullen ook terugkeren in het park: Tots Livery Surrey Carriages, de Red Baron Airplanes en de Lady Bugs. Deze kiddy rides worden geheel gerestyled volgens retrorichtlijnen maar zullen toch geschikt zijn voor de jonge generaties van 2015. Six Flags Great America zal wekelijks ook een ode brengen aan een achtbaan uit het park. Geen idee wat daaronder verstaan wordt maar de tijd zal het ons leren. Bekijk ondertussen dit leuke 40th Season Fact Sheet!