RollerCoaster Tycoon World: sneak peak

RTC World logoOngeveer tien jaar nadat RollerCoaster Tycoon 3 uitkwam kondigt spelfabrikant Atari het vervolg op de game aan: RollerCoaster Tycoon World. Oftewel plat gezegd RollerCoaster Tycoon 4! We hebben er lang op moeten wachten en na het succesvolle deel 1 en 2 van de game is het derde deel finaal geflopt. Ook de mobiele variant van deel 4 bleek een ramp. Toch houden wij hoop dat deel 4 voor de pc het beter gaat doen.

Op 2 september verschenen geheel onverwachts vier screenshots en een klein filmpje van de nieuwe game op het internet. De uitgelekte screenshots tonen cartoonachtige attracties, personages en thema’s uit de game die volgend jaar uitkomt. Op de screenshots zijn thema’s van piraten en western te ontdekken. Elk pretparkthema heeft eigen personages, attracties en bouwmogelijkheden. De laatste RollerCoaster Tycoon voor de pc verscheen ongeveer tien jaar geleden en bleek een grote domper te zijn.

Het concept is grotendeels onveranderd gebleven. Spelers bouwen een pretpark en moeten dat vervolgens beheren. Nieuw in deze game is de multiplayerfunctie: er kan met maximaal vier personen aan eenzelfde pretpark worden gewerkt. Ook kunnen zij elkaars bouwwerken bezoeken. Deze nieuwe game komt alleen uit voor de pc en moet vroeg in 2015 verschijnen. De precieze introductiedatum is nog niet bekend. Dus als je komend seizoen geen zin hebt om geld uit te geven aan een dagje attractiepark kruip je gewoon achter de pc om RTC 4 te spelen! Wij wachten alvast af…