Efteling in het teken van alfabetisering

Efteling logoDe week van 8 september staat in het teken van de alfabetisering. Vier weken lang wordt dan in Nederland het belang van lezen en voorlezen benadrukt. Ook de Efteling draagt net als vorig jaar een steentje bij. Het pretpark werkt samen met de Stichting Lezen & Schrijven en ook met twee bekende Nederlanders. Prinses Laurentien en Paul van Loon schreven onlangs speciaal voor de Efteling een sprookje. 

Boekpresentatie in de Efteling
Het hoogtepunt van deze samenwerking tussen de Efteling, de stichting en de twee auteurs is de presentatie op 5 oktober van het boek ‘De Sprookjessprokkelaar’. Dit is het sprookje dat in opdracht van het park werd geschreven door Prinses Laurentien en Paul van Loon. De Sprookjessprokkelaar gaat over een sprookjesbibliotheek in een oud, verlaten kasteel waar stemmen door de gangen galmen en gevaar achter iedere deur schuilt. Toch blijft hoofdpersoon Sterre zoeken naar de juiste deur, daarachter wachten immers eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden… Daarnaast komen ook bekende Nederlanders zoals Irene Moors en Froukje de Both voorlezen in het Sprookjesbos op 13, 14, 20, 21, 27 en 28 september. Zondag 5 oktober zal Prinses Laurentien zelf aanwezig zijn en een verhaal voorlezen aan de aanwezige gasten.

Parkshow opnieuw op de planken
Daarnaast worden er gedurende vier weken lang ook er allerhande activiteiten in het park georganiseerd. Deze activiteiten zullen stuk voor stuk in het teken van De Sprookjessprokkelaar staan. Zo presenteert de Efteling speciaal voor Stichting Lezen & Schrijven opnieuw een eerder getoonde voorstelling waarin Draak de hoofdrol speelt. De bezoekers ontdekken tijdens deze show waarom Draak steeds smoesjes verzint als het op lezen of schrijven aankomt. ‘Het geheim van Draak’ wordt van 8 september t/m 5 oktober vier keer per dag opgevoerd in het openluchttheater in het Sprookjesbos. De bezoekers van de Efteling zullen tijdens deze periode ook een klein aandenken mee naar huis krijgen dat in teken staat van de ‘Week van de Alfabetisering’. Een Taal Doe-Boekje dat volstaat met taalspelletjes, een speurtocht door het Sprookjesbos en informatie over de Nederlandse taal.