Cedar Point sluit Mantis eind 2014

Cedar Point Op 2 september heeft Cedar Point, gelegen in Ohio in de Verenigde Staten, officieel aangekondigd dat de bijna twintig jaar oude stand-up coaster Mantis van Bolliger & Mabillard in 2014 de laatste rondjes zal rijden. Dit nieuws werd niet alleen middels een persbericht maar ook via een creepy video. Benieuwd naar meer?

Toen Mantis op 11 mei 1996 opende was het s’werelds hoogste, snelste en steilste stand-up coaster. De achtbaan maakt de rit voor de bezoekers extra spannend omdat de bezoekers rechtop in de treintjes staan. Destijds was dat een hele nieuwe ervaring aangezien er toen nog niet veel van dit soort coasters op de wereld waren. Inmiddels zijn er wereldwijd zo’n twaalf opererende stand-up rollercoasters van B&M. Mantis was een van deze coasters.

Maar na bijna 22 miljoen ritjes sinds 1996 is het blijkbaar toch mooi geweest voor de Mantis. ‘Het is tijd om afscheid te nemen van een achtbaan die zeker een ander type rit aanbiedt voor onze gasten.’ aldus Jason McClure van Cedar Point. ‘Maar we kijken uit naar de verrassingen die de toekomst voor ons in petto heeft hier in Cedar Point.’ Gasten hebben nog tot 19 oktober 20:00 uur de tijd om een laatste ‘staande’ ovatie aan deze coaster te geven. Wat er in 2015 gaat gebeuren is nog niet bekend.