Toverland presenteert uitbreidingsplannen

Attractiepark Toverland logoVandaag presenteerde het Limburgse Attractiepark Toverland de uitbreidingsplannen voor de komende tien jaar. Eigenlijk was het nog niet de bedoeling dat deze uitbreidingsplannen openbaar werden gemaakt, maar gisteren lagen de plannen volgens Looopings.nl ineens openbaar op straat. Vandaag reageerde Toverland met een persbericht.

Attractiepark Toverland heeft zich in de afgelopen dertien jaar ontwikkeld tot één van de grootste attractieparken in Nederland. In het eerste jaar ontving Toverland 175.000 bezoekers. Naar verwachting zullen 660.000 bezoekers het park in 2014 bezoeken. Het streven is om binnen 6 á 7 jaar te groeien naar 1.000.000 bezoekers in een jaar. Om dit te verwezenlijken wil het park uitbreiden. In de uitbreidingsplannen zijn voor de komende tien jaar mogelijke uitbreidingen opgenomen. Er wordt volgens Toverland ver vooruit gepland om vergunningsaanvragen hopelijk sneller te kunnen laten verlopen.

Het park biedt naar eigen zeggen al een hoop attracties voor jong en oud. Om de totaalbelevenis van een dagje uit te realiseren zal het park gaan uitbreiden met nieuwe themagebieden, verblijfsaccommodaties en parkeergelegenheden. Van de totale 75 beschikbare hectare is op dit moment zestien hectare bebouwd. De eerste nieuwe uitbreiding zal plaatsvinden in noordelijke richting, het gebied rond de vijvers, aansluitend aan de Magische Vallei. Dit zal wederom een buitengebied worden in een thema met verschillende spectaculaire attracties. Toverland ziet hier graag een achtbaan en een attractie waarbij de bezoeker kan genieten van uitzicht over het park. Het gebied zal ongeveer acht hectare groot worden.

Vervolgens wordt aan de rand van de vijvers een thema hotel gerealiseerd, geïnspireerd door onder andere de hotels in Europa-Park in Duitsland. Op deze manier wil Toverland een meerdaags verblijf mogelijk maken en ook bezoekers buiten de regio een magische belevenis aanbieden. Met het creëren van een nieuw gebied zal ook de huidige entree verplaatst en verruimd worden om zo de capaciteit te vergroten en wachtrijen te beperken. Daarbij hoort ook het uitbreiden van parkeermogelijkheden. In een globale planning zullen het nieuwe themagebied en het hotel gerealiseerd zijn in 2018. Deze planning is echter afhankelijk van financieringsmogelijkheden. Tot zover het persbericht.