Bellewaerde verwelkomt derde Amoerluipaard

Bellewaerde LogoVlada, een vrouwelijk Amoerluipaard uit het Estlandse Tallin Zoo, is op dinsdag 19 augustus aangekomen in Bellewaerde. Het Amoerluipaard is per vliegtuig vervoerd vanuit Estland via Duitsland naar België. Vlada speelt een belangrijke rol in het internationaal kweekprogramma, waaraan Bellewaerde deelneemt. Met het neerzetten van een wereldrecord spande Bellewaerde-fan Sam Clauw zich al eens in om deze bijzondere dieren te redden.

AmoerluipaardIn Tallin Zoo werden de laatste voorbereidingen getroffen om het Amoerluipaard zoveel mogelijk voor te bereiden op haar vlucht. Vlada vertrok maandag 18 augustus vanuit Estland Frankfurt waar ze de nacht doorbracht in een speciaal voorziene Animal Lounge. Na een goede nachtrust vertrok ze richting Zaventem. ‘Verdoving tijdens het transport is niet toegestaan, omdat dit het dier minder alert maakt, waardoor de kans op ongelukken wordt vergroot. Vlada zal wel in een zo donker mogelijke transportkoffer vervoerd worden om haar rustig te houden.’ aldus dierenarts Melissa Nollet van Bellewaerde.

Vlada bleef na aankomst in Bellewaerde de eerste 24 uur in haar binnenverblijf ter observatie. Woensdagnamiddag is ze haar buitenverblijf gebracht en sindsdien kunnen de bezoekers haar bewonderen. Vlada is het derde Amoerluipaard in Bellewaerde. Ze zal deelnemen, samen met het mannetje Kitan, aan het internationaal kweekprogramma. Doelstelling is om na verloop van tijd de nakomelingen terug te kunnen uitzetten in hun natuurlijke habitat in Rusland en Noord-China. Hiermee hoopt Bellewaerde de met uitsterven bedreigde diersoort te redden.