Plopsa deelt gratis 35.000 Belgische peren uit

PlopsaVia de Belgische Fruitveiling kocht Plopsa 5.600 kilogram conference peren aan om komend weekend uit te delen aan alle bezoekers van Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt & Plopsa Coo. Plopsa hoopt zo haar steentje bij te dragen na het invoerverbod van Rusland voor Belgische Peren.

Een transport met480 kisten heerlijke Limburgse peren is onderweg naar de Belgische Plopsa-parken, goed voor maar liefst 35.000 peren. Wie dit weekend Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt of Plopsa Coo bezoekt krijgt bij het buitengaan gratis een conference peer. “Met deze actie willen we ons steentje bijdragen en de Limburgse kwekers steunen na het Russische invoerverbod. Sinds de opening van Plopsa Indoor Hasselt hebben we een nog nauwere band met de Limburgers”, legt CEO Steve Van den Kerkhof uit. “De peren zijn bovendien zeer gezond. We hopen dat alle kinderen en hun ouders na het proeven de smaak helemaal te pakken hebben en er zo nog meer peren verkocht worden de komende weken.”

De conference peer is de meest gekweekte peer in België. Het vruchtvlees is sappig en zoet en valt dus zeker in de smaak bij de kinderen. De Belgische Fruitveiling is tevreden met de aankoop. “Fruit en kinderen gaan goed samen, dus zijn wij zeer blij met deze actie. We bekijken of we in de toekomst nog acties met Plopsa kunnen uitwerken”, aldus Filip Lowette van de Belgische Fruitveiling.