Dolfijntje geboren in het Dolfinarium

Dolfinarium logoOp 7 augustus is er in het Dolfinarium in Harderwijk een dolfijntje geboren. Na een snelle bevalling van precies een uur beviel dolfijn Nalu om 09:14 uur van een jong. Moeder en haar jong maken het goed. Het geslacht van het dier is nog niet bekend. 

Continue geobserveerd
Het was een spannende bevalling: het hoofdje van de babydolfijn kwam eerst. Normaal gesproken komt het staartje eerst. Het risico van een zogenoemde kopbevalling is dat het jong in een reflex gaat ademhalen doordat het blaasgat vrijkomt terwijl het nog niet volledig geboren is en dus nog niet naar de oppervlakte kan zwemmen. Na de geboorte reageerde moeder Nalu zeer adequaat door haar jong direct naar het wateroppervlak te begeleiden voor de eerste ademhaling. De periode na de bevalling blijft spannend: moeder en jong worden continue geobserveerd door hun verzorgers.

Bijzondere ochtend
Een groep van 25 kinderen beleefde een bijzondere ochtend: nadat zij een nachtje sliepen in de onderwaterruimte van het Dolfinarium mochten zij meekijken bij de bevalling. De bezoekers van het Dolfinarium kunnen de babydolfijn ook al bewonderen.  En niet alleen bezoekers van het zeezoogdierenpark kunnen het kleintje bewonderen. Ook via drie webcams kan men het kleintje in de kraamkamer zien. Het Dolfinarium liet daarvoor drie webcams installeren.

Succespercentage van boven de 80%
Tuimelaardolfijn Nalu beviel in 2011 van dolfijn Makai. Samen leven de dieren in de Dolfijnendelta. In deze natuurlijke lagune kwamen sinds de bouw in 1997 al 28 dolfijnen ter wereld. Met een succespercentage van boven de 80% is het Dolfinarium in Harderwijk een van de meest vooraanstaande parken in de wereld. In 2013 zijn er drie tuimelaars geboren in Dolfijnendelta: Baya (juli), Zoë (augustus) en Daisy (december).

Babydolfijn