Holiday World krijgt spectaculaire launched Wing Coaster

Thunderbird logoHet Amerikaanse attractiepark Holiday World in krijgt in 2015 een spectaculaire launched Wing Coaster van Bolliger & Mabillard. De naam is Thunderbird. Deze coaster krijgt een opvallende oranje kleur en de pilaren worden bruin. De trein is blauw met geel. Thunderbird krijgt een soort boerderijthema toegewezen: het station doet denken aan een boerderij en tijdens de rit razen de karretjes door schuurtjes heen. 

Thunderbird zal 43 meter hoog en 925 meter lang zijn. Aan het begin van de rit worden de bezoekers razendsnel afgeschoten met behulp van een LSM-systeem: binnen 3,5 seconden zit de trein al op zijn topsnelheid! De topsnelheid is 97 k/m per uur, de baan is 925 meter lang en bevat vier inversies. Een ritje Thunderbird gaat ongeveer een minuut en twintig seconden duren. Er zijn twee treinen die elk plaats bieden voor twintig personen. De capaciteit ligt daarmee rond de 11oo personen per uur. In april 2015 moet de 22 miljoen dollar kostende coaster openen voor het publiek.