Efteling gestart met bouw nieuwe Dive Coaster

Efteling logoRecentelijk zijn in de Efteling de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe Dive Coaster gestart. Zo worden er schuttingen geplaatst en wordt er een bouwweg aangelegd. Ook zullen de eerste graafwerkzaamheden voor bekabeling en andere infrastructuur binnenkort worden aangelegd. De Efteling is van plan om de Dive Coaster in de zomer van 2015 te openen.

In april werd bekend dat de Efteling plannen had voor een nieuwe attractie van behoorlijke omvang. Niet veel later werd bekend dat het om een Dive Coaster met het thema van een ouderwetse Nederlandse steenkolenmijn zou gaan. Bij de attractie zou bovendien een mysterieus achtergrondverhaal horen dat voor en tijdens de rit op verschillende manieren terugkomt. De Dive Coaster wordt  voor 18 miljoen euro gebouwd door de Zwitserse firma Bolliger & Mabillard. De drop zal 90 graden zijn en wordt zo’n 37 meter land. Overigens is de Efteling niet het eerste attractiepark met een Dive Coaster. Alton Towers heeft OblivionHeide Park heeft Krake en Gardaland opent ook een Dive Coaster in 2015.