Rocky de Bever op de Zinderende Zomeravonden

Avonturenpark Hellendoorn logo30 juli vond de eerste Zinderende Zomeravond plaats in het knusse en gezellige Avonturenpark Hellendoorn. Het was al weer even geleden dat Rocky de Bever het idyllische park bezocht heeft; afgelopen winter maakten we een exclusieve backstage tour en vorig jaar zomer waren we ook op tripreport naar Avonturenpark Hellendoorn om de high dive stuntshow te bewonderen. Dit jaar is de show echter vernieuwd. Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder want wij reviewden de vernieuwde Clown City Stuntshow!

Algemene indruk
Bij binnenkomst was er niet direct op te merken dat het een Zinderende Zomeravond was, want er waren geen speciale activiteiten of versieringen te zien. Nu heeft een park als Hellendoorn dat ook helemaal niet nodig want het is al een prachtig park van zichzelf! Mooi afgewerkt, verzorgd, netjes, schoon, uitnodigend en knus. Dat zijn de woorden die wij na een jaar nog steeds goed vinden passen bij Avonturenpark Hellendoorn. Het is een park met voor iedereen wat wils. Speciaal voor de allerkleinsten was er een gedeelte van het park gevuld met kinderattracties: Dreumesland. Voor durfals zijn de Tornado en de Tarantula Magica in het leven geroepen. Ook het slidepark was gezellig bedrijvig met dit mooie weer. De mooiste attractie vinden wij nog steeds de Sungai Kalimantan.

Programma
Tijdens de Zinderende Zomeravonden, welke plaatsvinden op 30 juli, 6 en 13 augustus, is het park extra lang geopend tot 22:00 uur. Maar de attracties sluiten al om 21:30 en de Wild Waterval sluit zelfs al om 19:30 uur om plaats te maken voor de afsluitende vuurwerkshow. Tevens zijn er extra shows in de avonden ingepland zodat bezoekers zich niet hoeven te vervelen. Ook kan men tegen betaling van € 12,95 gebruikmaken van een all-you-can-eat dinerbuffet in het grote restaurant. Hieronder het aangepaste programma voor de drie dagen:

10:00 uur Opening park
19:00 uur Extra Kareltje & Jasmijn show
20:00 uur Extra Clown City Stuntshow
21:30 uur Sluiting attracties
21:45 uur Spectaculaire vuurwerkshow
22:00 uur Sluiting park

De Zinderende Zomeravond
De sfeer in het park was, ook zonder de zomerse versieringen, heerlijk ontspannen. Ondanks dat het druk was voelde het niet druk. Het park kende ook geen lange wachtrijen, zeker voor ongeduldige kinderen is dit een ramp. Zelfs bij de rapid river, een van de drukste attracties, liep de wachtrij vlotjes door. In het slidepark heerste pas een echte vakantiesfeer. Bezoekers lagen lekker te lezen op de strandstoelen of waren elkaar aan het natgooien met water uit de opvangbakken van de glijbanen. In de avond waren er nog twee extra shows ingepland. De Kareltje & Jasmijn show hebben wij niet gezien maar de Clown City Stuntshow is zeker de moeite waard! Lees hierover meer in de volgende paragraaf. Tegen het einde van de avond, toen er nog steeds veel volk aanwezig was, trok iedereen richting de vuurwerkshow.

Springen van 18 meter
Sinds 5 juli is er in Avonturenpark Hellendoorn de nieuwe Clown City Stuntshow te zien. De Clown City Stuntshow wordt opgevoerd door een unieke groep acrobaten uit Zuid-Amerika en Nederland. Zij verzorgen een spectaculair optreden dat bestaat uit twee disciplines: high diving en trampoline wall. De clowns komen na een serie salto’s en schroeven terecht in een zwembad. Dit bad is 10 meter in doorsnee en 3 meter diep. De show is vergelijkbaar met die van vorig jaar; de spectaculaire vuurduik en de duik van 18 meter hoog kwamen bijvoorbeeld weer voorbij. Maar er zijn zeker ook verbeteringen te zien. Zo is het decor en stuk mooier geworden en ook de trampoline-act is een goede toevoeging. We kunnen deze show daarom ook aanraden. De Clown City Stuntshow is nog tot en met 31 augustus gratis te bezichtigen en wordt meerdere malen per dag opgevoerd.

Vuurwerkshow
Gelukkig stond er op deze zomerse avond in een pretpark wel een vuurwerkshow ingepland. De vuurwerkshow vond rond 21:45 uur plaats bij de Wild Waterval. Voor de tijd was er nog sfeermuziek te horen maar dat hield helaas tijdens het afsteken van het vuurwerk op en dat vonden we jammer. De vuurwerkshow duurde langer dan wij in eerste instantie verwacht hadden: maar liefst zes minuten lang sierden roze en groene flitsen de lucht. Kinderen maar ook de volwassenen keken hun ogen uit. Het vuurwerk was een mooie afsluiter van de avond en iedereen liep, zonder al te veel gehaast en geduw, naar de uitgang van het park. Ook was het op de parkeerplaats geen verkeerschaos, zoals het bij Winter Slagharen helaas wel was. Binnen vijf minuten nadat we de auto startten begaven we ons al op de openbare weg. Ja dat had de organisatie van Avonturenpark Hellendoorn allemaal goed geregeld!

Eindoordeel
Het was een hele leuke dag in Avonturenpark Hellendoorn. Het zomerprogramma is niet heel erg uitgebreid maar dat hoeft ook niet want er zijn genoeg attracties om je een dagje te vermaken. Vooral het slidepark is erg in trek, dat heeft Hellendoorn goed bedacht. Toch leuk dat er ook vuurwerk op het einde te zien is want daardoor blijft het park tot op het einde van de avond lekker bedrijvig en gezellig. Het is weliswaar geen megashow zoals Walibi Holland had vorig jaar, en helaas niet dit jaar, van maakte maar dat past ook niet bij Avonturenpark Hellendoorn. De Clown City Stuntshow was ook leuk om te zien. Vorig jaar kreeg Avonturenpark Hellendoorn het rapportcijfer 7,5 maar dankzij de vernieuwde stuntshow en de afsluitende vuurwerkshow wordt het rapportcijfer dit jaar bijgesteld naar een 8!