Movie Park Germany pre-opent The Lost Temple

The Lost Temple logoEindelijk was het moment daar: op 24 juli heeft Movie Park Germany de nieuwe attractie The Lost Temple geopend voor de pers! Eerst zou The Lost Temple in maart dit jaar al geopend moeten zijn, maar de bouw liep telkens vertraging op. Bij de opening van The Lost Temple waren onder andere Yann Caillére, CEO van Parques Reunidos, de burgemeester van Bottrop en parkdirecteur Wouter Dekkers aanwezig. Na een speech werd de attractie door dinosaurus geopend. Genodigden konden direct een kijkje komen nemen in de nieuwe attractie. Het resultaat mag er zeker wezen. De wachtrijen zijn prachtig gethematiseerd en de 14 scènes nemen je mee in het verhaal en het ritsysteem zorgt voor een leuke belevenis. De uiteindelijke rit is nog niet helemaal af dus de attractie kan helaas nog niet open.

De evolutie heeft stilgestaan
‘Bij opgravingen in ons park zijn gigantische overblijfselen uit de oertijd gevonden én een 700 meter diepe schacht. In de donkere diepte zal in het voorjaar van 2014 een opzienbarend geheim worden blootgelegd. Ga mee met deze Movie Park expeditie, zij aan zij met een gerenommeerde Britse archeoloog op zoek naar een lang vergeten beschaving. Maar voorzichtig, in de diepte onder het park heeft de evolutie stilgestaan.’ 
zo staat er op de website van Movie Park Germany. The Lost Temple neemt de bezoekers mee op een ondergrondse expeditie. In deze fictieve wereld staat een mysterieuze tempel van enkele duizenden jaren oud. Samen met een wereldberoemde archeoloog gaan de bezoekers op expeditie door de tempel.

23 meter lang
Plots verdwijnt de wetenschapper waardoor de bezoekers ineens deel uitmaken van een grootse reddingsactie waarbij ze dinosaurussen en andere gevaren moeten trotseren. Het belooft een behoorlijk spannende rit te worden. Alle dingen gebeuren tijdens de rit om de expeditiebus heen. Op een ovaal beeldscherm van 23 meter lang worden speciale ‘made in Hollywood’ effecten geprojecteerd. Deze effecten moeten de expeditie voor de bezoeker zo echt mogelijk maken. In grote lijnen zal The Lost Temple vergelijkbaar zijn met King Kong 360 3-D in het Universial Studios Park in Hollywood. In deze attractie neemt men eveneens plaats in een bus die vervolgens een tunnel binnenrijdt.

Pirates of the Caribbean
De 360-graden film voor attractie werd speciaal ontwikkeld voor Movie Park Germany door filmbedrijf RIVA Digital uit Californië. Zij zijn onder andere bekend van animaties uit films Pirates of the Caribbean en Jumanji.  De 360-graden film moet met behulp van zeven projectoren op een 23 meter lang scherm verschijnen, om de bezoekers heen. De wagentjes waarin de bezoekers zitten bewegen tijdens de rit met de filmbeelden mee. Het Britse bedrijf Simworx levert het de techniek voor de rit. Algemeen directeur Wouter Dekkers is alvast erg tevreden deze attractie te mogen voorstellen aan het grote publiek. ‘We combineren 4D-effecten met een 360-graden beeldscherm. In de zogenaamde ‘Immersive Tunnel’ verdwijnen de grenzen tussen werkelijkheid en fictie. Op deze manier kom je als bezoeker midden in het avontuur terecht en beleef je het met al je zintuigen.’ zegt directeur Wouter Dekkers.