De Summer Nights van 2014: #Hardgaan?

Overdosis ZomerOp 23 juli was de eerste editie van de Summer Nights 2014 in Walibi Holland. Rocky de Bever was er ook dit jaar weer bij om de sfeer te proeven, om bij de optredens te kijken en om natuurlijk van de attracties te genieten. Maar was het ook daadwerkelijk een dagje zomers #Hardgaan in Walibi Holland? Want volgens de officiële aankondiging krijgen de gasten een overdosis aan zomer over zich heen tijdens de Summer Nights van 2014. Ongeacht welke activiteiten Walibi Holland dit jaar georganiseerd heeft, het weer was in elk geval heel erg zomers op deze dag. Lees meer in onze review!

Algemene indruk
De Summer Nights vinden dit jaar voor de vierde keer in de geschiedenis van het park plaats. Vorig jaar en in 2012 was Rocky de Bever ook al aanwezig op het evenement. Dit jaar beloofde het anders te worden: het evenement was nog meer gericht op de jongeren. Niet voor niets heeft Walibi Holland de slogan veranderd naar #Hardgaan. Nou, de muziek was tijdens deze Summer Nights in ieder geval wel erg hard. Door het gehele park dreunden diverse beats door de speakers en op vier plaatsen in het park stonden DJ’s op en neer te hupsen. Leuk voor jongeren, maar we zagen ook veel kleinere kinderen die het niet konden appreciëren. Jammer dat Walibi Holland zich zo op de jongeren focust, kinderen komen nauwelijks nog aan hun trekken leek het.
Programma Summer Nights
Programma
Er worden tijdens de Summer Nights een hoop activiteiten georganiseerd. Zo was het team van Coca-Cola aanwezig met hun speciale Coca Cola bus. In de bus was een mini tentoonstelling te zien en gasten konden er een koud glaasje cola halen. Ook was er de mogelijkheid om een colablikje met naam te laten bedrukken. Hieronder het overige programma:

10.00 uur – 22.00 uur Banana Water Race op het meer naast de Robin Hood
10.00 uur – 22.00 uur Chill Out area bij het meer naast de Hall of Fame
12.00 uur – 21.00 uur #Hardgaan tattoo op de plaats van de oude kinderboerderij
12.00 uur – 22.00 uur Flyboarding op het meer naast de Robin Hood
16.00 uur – 23.00 uur Relaxen bij het meer naast de Hall of Fame, nu met DJ
17.30 uur – 22.30 uur Rollen in een Action Ball naast het meer bij de Robin Hood
18.00 uur – 18.45 uur Ngage op het hoofdpodium, gewoon een dancefeest
18.00 uur – 23.00 uur Feestcafé, foute feestmuziek op het plein naast de Crazy River
19.30 uur – 21.30 uur Feestteam aanwezig op het plein naast de Crazy River
18.00 uur – 23.00 uur Exotique Lounge, chillen met de muziek van de DJ op het plein bij de Haciënda
19.00 uur – 23.00 uur Superstijl op het hoofdpodium, het publiek bepaalt de muziek

Banaan vs. feesten
Walibi Holland had leuke activiteiten op het programma staan dit jaar. Vooral de Banaan en het Flyboarden was erg in trek. Binnen no-time waren de plaatsjes uitverkocht. Het Flyboarden bleek nog aardig lastig te zijn, velen kwamen al snel weer ten val in het behoorlijk koude water. Ook de Action Ball en de Coca-Cola bus deden het goed bij het publiek. Opmerkelijk was dat het op de pleinen bij de muziek en bij de DJ´s een stuk minder druk was. Hier was nauwelijks publiek te bekennen. Bij de Haciënda zaten wat meer mensen, maar die zaten daar waarschijnlijk vanwege het koele water in de fontein aangezien ze met de voeten in het water zaten.

Uitgestorven
Rond 20.30 uur begon het park ook leeg te stromen. Het was goed te merken dat de bezoekers het evenement zat waren en graag terug wilden naar huis. Volgens ons ligt dit aan het feit dat er dit jaar voor het eerst sinds ontstaan van het evenement Summer Nights, voorheen New Year’s Eve, geen vuurwerkshow georganiseerd is. Hierdoor mist het evenement een leuke afsluiting van de dag. Mensen worden niet meer getriggerd om tot het einde van het evenement te blijven en druipen al eerder op de avond af. Dit resulteerde in een leeg park. Ook gingen populaire attracties zoals de Condor en de Crazy River al om 22.30 uur dicht. Gelukkig bleef de Robin Hood wel tot 23.00 uur rondjes rijden maar ook daar was nauwelijks volk te bekennen. Jammer dat het zo snel afgelopen was. De sfeer die nog over was, was in een klap verdwenen.

Eindoordeel
Ja we hebben het naar onze zin gehad deze dag. Alleen is het evenement beduidend achteruit gegaan vergeleken met voorgaande jaren. Vooral het ontbreken van de vuurwerkshow als afsluiter van de avond was bij ons een doorn in het oog. Het hele park stroomde al vroeg leeg en de sfeer was verdwenen. De activiteiten zoals de banaan en het flyboarden waren wel echte toevoegingen aan het evenement. Dat heeft Walibi Holland erg leuk gedaan. Zeker gezien de hitte was het voor de bezoekers fijn om af te koelen. Ook de #Hardgaan aribrush tattoo’s waren enorm in trek. Bijna elke bezoeker was voorzien van deze tattoo. Maar of het evenement ook een dagje #Hardgaan was? Dat vonden wij wel meevallen. Het evenement was zeer gefocust op jongeren waarbij de jongere bezoekers werden vergeten.  Vooral jammer dat het park al zo vroeg op de avond leeg was gestroomd. Rond 22:00 was het voor de meeste mensen #Hardnaarhuisgaan.

2 thoughts on “De Summer Nights van 2014: #Hardgaan?

  1. Bedankt voor het verslag. Wij gaan ieder jaar naar de summer nights, vooral vanwege de ruime openingstijden EN het slotvuurwerk. Ben ook heel benieuwd of de extra atracties het gemis van het vuurwerk goedmaken. Ons bezoek staat voor de 30ste juli gepland. Zijn de banaan,fly board en de andere extra’s eigenlijk gratis(tattoo?) of mag je daar extra voor betalen?

    1. Hoi Hans, deze zijn volledig gratis. Ik zou wel op tijd aanmelden bij de banaan en het fly board. Daar is het nogal druk. Dus als je aan de beurt wil zijn moet je wel op tijd zijn :). Vuurwerkshow is er helaas dit jaar niet.

Comments are closed.