Ongeluk met wildwaterbaan Toverland

Attractiepark Toverland logoVandaag vierde men in attractiepark Toverland de eerste Midzomernacht. Weliswaar eindigde de avond zonder vuurwerkshow vanwege de dag van nationale rouw in Nederland. Ook werden om 16:00 uur, tijdens de minuut stilte, alle attracties in het park stilgelegd. Helaas verliep deze dag niet zoals gepland: in de wilwaterbaan Djengu River zijn vier mensen gewond geraakt vanwege een ongeluk.

Uit een groep van acht personen die in de boot zaten zijn vier personen met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De andere vier inzittenden hebben geen klachten. De wildwaterbaan is na directe controle weer opengesteld voor publiek laat Toverland in een persbericht weten. De boot is uit de baan gehaald voor nadere controle. Volgens Looopings was de rubberen band van de boot niet lek. Toverland gaat de beelden van de rit bestuderen en houdt contact met de betrokkenen. Toverland hoopt morgen meer te kunnen vertellen over de oorzaak. Gelukkig liep dit ongeluk niet zo slecht af als het ongeluk vorig jaar bij wildwaterbaan El Rio Grande in Walibi Holland; daar verloor een 10-jarig meisje haar complete voet.