Noodweer ruïneert Walibi Holland

Walibi Holland logoVanmiddag werd Walibi Holland maar liefst anderhalf uur lang geteisterd door zware regenval en onweersbuien. Dankzij de zware regenval kwamen nagenoeg alle attracties stil te liggen. De bezoekers probeerden te schuilen tot het noodweer voorbij was. Maar men was niet overal veilig. Zo vertoonde de overdekte Hall of Fame bij de ingang van de Xpress al na vijftien minuten enorme lekkages. Daarnaast kreeg een broodjeszaak te kampen met kortsluiting.

Hagelsteen Walibi HollandHet water kwam op meer dan tien verschillende plekken de hal bij de Xpress binnen. Wat begon als onschulig gedrup ging al gauw over tot heuse watervallen waardoor het binnen harder regende dan buiten. Enorm gevaarlijk aangezien er binnen allerlei lampen en andere elektronische apparaten aanstonden. Bezoekers die dachten dat ze binnen veilig waren hadden het mis. Op een gegeven moment werd zelfs een deel van de ingang van de hal afgezet met linten door de technische dienst omdat het te gevaarlijk werd. Bezoekers die toch wilden passeren werden omgeleid door het personeel van Walibi Holland.

De broodjeszaak in de Hall of Fame kreeg ongeveer drie kwartier na aanvang van het noodweer te maken met kortsluiting. De regen sijpelde al langere tijd door het plafond naar binnen maar het werd de apparatuur van de broodjeszaak uiteindelijk toch fataal. De stoppen sloegen door en de apparatuur werd in een klap onbruikbaar. Toch bleef het personeel nog een kwartier lang steevast doorgaan met verkopen totdat de situatie echt ondragelijk werd, het water regende vanaf het plafond de winkel in.

Na anderhalf uur wachten, rond kwart over vijf, was het noodweer eindelijk voorbij. Men kon toen nog drie kwartier genieten van de zeiknatte attracties. Bij de uitgang wachtte het restje bezoekers nog een schamele troost: een kortingsbon van 20% voor een volgend bezoek…