Feestelijke opening in Drayton Manor

Drayton Manor logoBegin dit jaar kondigde het Engelse pretpark Drayton Manor aan dat er een Air race van de Italiaanse firma Zamperla aan het attractieaanbod toegevoegd zou worden. Inmiddels heeft Drayton Manor ons in een persbericht laten weten dat de attractie op 5 juli feestelijk geopend is door de Engelse popband The Vamps.

Bradley Simpson, James McVey, Connor Ball en Tristan Evans van The Vamps hebben de attractie feestelijk geopend op zaterdag 5 juli. Zij waren samen met enkele gelukkige prijswinnaars ook de eerste officiële bezoekers van de Air Race. The Vamps openden de attractie met confettikanonnen en gaven tevens een optreden weg in Drayton Manor. Parkdirecteur Colin Bryan vond het een geslaagde opening. Zo vertelt hij: De Air Race is een fantastische toevoeging die zonder twijfel geliefd zal zijn bij zowel volwassenen als bij tieners. The Vamps hebben de attractie echt tot leven gebracht. Hun optreden zal nog bij velen in het geheugen gegrift staan de komende jaren.’

Over de Air Race
Per keer kunnen er 24 personen plaatsnemen in de attractie. Hierdoor heeft de attractie een capaciteit van ruim 500 personen per uur. Tijdens de rit zweven de bezoekers op ongeveer acht meter hoogte terwijl ze vier G-krachten trotseren. Het bouwen van de attractie kostte Drayton Manor ongeveer 1,5 miljoen euro. De Air race is geplaatst in het Action Park gedeelte, vlakbij de Shockwave en de Maelstrom, en kost om en nabij 1,2 miljoen Britse Pond.