Gardaland kondigt nieuwe coaster aan voor 2015

Gardaland logoGardaland maakte op 7 juli in een persbericht aan ons bekend dat er in 2015 een spectaculaire coaster gaat openen. Het wordt een achtbaan van Zwitserse makelaardij: Bollinger & Mabillard krijgt de eer om de achtbaan te bouwen. De zogenoemde ‘novelty coaster’ zal waarschijnlijk de naam ‘2015 Point of no Return‘ krijgen.

Op 19 juli 2015 bestaat Gardaland, overigens het eerste attractiepark van Italië, 40 jaar en het park wilde zichzelf en natuurlijk ook de bezoekers trakteren op een nieuwe ride. Daarom is deze ‘novelty coaster’ van B&M in het leven geroepen. B&M is een van de meest prestigieuze achtbanenbedrijven. Ze bouwen wereldwijd enorme coasters en worden beschouwd als een van de beste achtbaanbouwers ter wereld. De rides die zij ontwerpen en bouwen zijn stuk voor stuk uniek, er zijn geen twee identieke B&M achtbanen ter wereld want elk project is maatwerk. Gardaland ging overigens al eerder de samenwerking met B&M aan bij het bouwen van de Wing Coaster Raptor in 2011. Het thema van de 2015 Point of no Return heeft volgens de geruchten met meteorieten, aliens en de ruimte te maken.

2015 Point of no Return