Dodelijk achtbaanongeluk in Terra Mitica

Terra Mitica logoGisteravond is er in het Spaanse attractiepark Terra Mitica een 18-jarige IJslandse jongen omgekomen op de achtbaan Inferno, wat in het Catalaans hel betekent. Het veiligheidsharnas van de IJslandse toerist zou niet goed gewerkt hebben waardoor hij tijdens de rit uit de achtbaan geslingerd is. De jongen liep verschrikkelijke verwondingen op zoals meerdere botbreuken en hoofdwonden.

Direct na het ongeluk werd de attractie geëvacueerd maar volgens omstanders duurde dit erg lang. ‘Iedereen was in shock door wat er gebeurd was.’ vertelde een meisje aan de Spaanse pers. De tiener leefde nog toen de hulpdiensten arriveerden maar stierf in de ambulance aan zijn verwondingen. De tiener was op vakantie met zijn ouders en een vriend. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Inmiddels is er een onderzoek naar het ongeval ingesteld door de lokale autoriteiten. De rechter wacht het politierapport af voor dat er uitspraken worden gedaan.

Mogelijk wordt Terra Mitica aansprakelijk gesteld voor het ongeluk. Het park laat weten dat de achtbaan onlangs nog gekeurd was en voldeed aan alle veiligheidseisen. Inferno is een ZacSpin Coaster uit 2007 en werd gebouwd door het Zwitserse Intamin. De baan is 142 meter lang en 25 meter hoog. De topsnelheid ligt rond de 60 k/m per uur en een ritje Inferno duurt ongeveer een minuut. Tijdens de rit hangen de passagiers als het ware naast de rails in karretjes die in de rondte kunnen draaien. De achtbaan blijft gesloten tot het onderzoek voltooid is. Het park daarentegen is gewoon geopend.