Achtbaan ontspoord in Six Flags Magic Mountain

Six Flags Magic Mountain LogoIn Six Flags Magic Mountain is de achtbaan Ninja rond 18:00 uur plaatselijke tijd, 04:00 uur Nederlandse tijd, ontspoord omdat er een tak van een boom op de track terechtkwam. Het voorste wagentje van de trein heeft de tak hard geraakt waarna de trein ontspoorde. Op de videobeelden van CNN is te zien dat het voorste deel van de trein met de neus naar de grond naast de baan hing. Het ongeluk gebeurde op ongeveer zeven meter hoogte.

De 22 inzittenden moesten door de plaatselijke brandweer worden geëvacueerd. Vier inzittenden zijn gewond geraakt maar waren gedurende de evacuatie wel bij bewustzijn. Ze zijn later naar het ziekenhuis gebracht. Reddingswerkers zijn bovenop de track geklommen en hebben het voorste wagentje met een dikke kabel als het ware vastgeknoopt aan de rails zodat de passagiers veilig geëvacueerd konden worden. Naar verwachting zou de evacuatie tot 22:00 uur duren maar rond kwart voor negen ’s avonds, kwart voor zes Nederlandse tijd, stond iedereen weer met beide benen veilig op de grond.

Ninja is een 26 jaar oude hangende achtbaan gebouwd door het Amerikaanse Arrow Dynamics. Op 21 mei 1988 opende de Ninja voor het eerst. Met een topsnelheid van 89 k/m per uur is Ninja de snelste achtbaan in de VS in zijn soort. De track is 820 meter lang en 18 meter hoog. Er zijn drie treintjes met elk zeven karretjes. Een ritje duur ongeveer anderhalve minuut en Ninja heeft een capaciteit van 1600 personen per uur.

Evactuatie Ninja