Six Flags Great Adventure opent Zumanjaro

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svg_Op 4 juli heeft Six Flags Great Adventure ’s werelds hoogste vrije valtoren Zumanjaro: Drop of Doom opengesteld voor het publiek. Op 6 mei zijn de eerste testritjes met de gondels pas van start gegaan. De opening van Zumanjaro: Drop of Doom was namelijk uitgesteld, zo meldde Six Flags halverwege mei in een persbericht. Officieel zou de 126 meter hoge toren op 26 mei geopend worden maar dat werd uiteindelijk pas 4 juli.

Over Zumanjaro: Drop of Doom
Vorig jaar augustus werd al aangekondigd dat Six Flags Great Adventure wilde beginnen met de bouw van de 126 meter hoge vrijevaltoren. Zumanjaro: Drop of Doom wordt tegen de achtbaan Kingda Ka aan geplaatst. Zumanjaro: Drop of Doom bestaat uit drie naast elkaar geplaatste torens met daarop elk een gondel. Het omhoog takelen van de wagentjes duurt 30 seconden. Tijdens de tien seconden durende val bereiken de gondels snelheden van 144 kilometer per uur!

Leuke weetjes
– Zumanjaro: Drop of Doom is hoger dan de Big Ben en tweemaal zo hoog als het Vrijheidsbeeld
– Op een heldere dag kan je vanuit de top Philadelphia zien liggen, dat ligt 83 km verderop
– In totaal heeft de attractie 1691 meter aan kabels, dat is gelijk aan 617 springtouwtjes
– De attractie bevat en 758 meter aan rails
– Achter elkaar gelegd zijn de magnetische remmen van Zumanjaro: Drop of Doom 246 meter lang
– De motoren van de attractie wegen tezamen 28369 kilo, dat is gelijk aan 500 automotoren