Six Flags New England sluit binnenkort Cyclone

Six Flags New England logoAfgelopen week maakte Six Flags New England bekend dat de houten achtbaan Cyclone voorgoed sluit op 20 juli volgende maand. Sinds 1983 siert deze prachtige houten coaster het attractiepark in Agawam, Massachusetts. In dertig jaar tijd heeft de attractie ruim 15 miljoen passagiers gehad. De Cyclone is 34 meter hoog, 1100 meter lang en werd gebouwd door de Amerikaanse firma William Cobb & Associates. De topsnelheid is 84 k/m per uur en een ritje in de Cyclone duurt ruim tweeënhalve minuut. De coaster is gebaseerd op de inmiddels gesloopte Thunder Bolt in Luna Park.

Er gaan op Screamscape geruchten dat Rocky Mountain Construction de baan grondig gaat aanpassen. Volgens Screamscape wordt de naam van de achtbaan dan omgedoopt tot Iron Cyclone. De track zelf zou dan van staal worden maar de houten ondersteuning blijft staan. Deze renovatie van RMC wordt ook wel I-Box track genoemd. RMC heeft al eerder achtbanen van Six Flags voorzien van I-Box. Het voorval lijkt erg op het akkefietje met de Colossus in Six Flags Magic Mountain. RMC is onder andere bekend van achtbanen als Goliath in Six Flags Great America en Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico. Ook hebben ze de hand gelegd aan de Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas en de helaas dodelijke achtbaan New Texas Giant in Six Flags over Texas. RMC levert aardig spectaculaire werkjes af maar toch is het wederom jammer dat er weer een klassieke houten coaster sluit.