Bobbejaanland evacueert Typhoon

Bobbejaanland_logoAttractiepark Bobbejaanland in Lichtaart kampte vandaag met een storing. Acht mensen kwamen vanmiddag vast te zitten in de tien jaar oude achtbaan Typhoon. Een karretje met daarin acht personen liep op het hoogste punt van de attractie vast op 26 meter hoogte dankzij een technische storing.

Vervolgens konden de passagiers geen kant meer op. De acht passagiers werden door medewerkers met een verticale lift uit de Typhoon geëvacueerd. ‘De evacuatie is vlot verlopen en niemand raakte gewond. Ook was er gelukkig geen sprake van paniek.’ vertelt Peggy Verelst van Bobbejaanland. De oorzaak van het probleem wordt nog onderzocht en tot die tijd blijft de Typhoon gesloten. De Typhoon is een tien jaar oude coaster van Gerstlauer. De Typhoon gaat vier keer over de kop en kent een topsnelheid van 85 km per uur. De baan is 670 meter lang en een ritje duurt ongeveer anderhalve minuut.