Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys – Europa-Park

Europa ParkEindelijk is de attractie waar menig liefhebber op gewacht heeft daar: Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys! Eerst zou de attractie al in maart en daarna begin april openen, maar onder andere technische complicaties en een dodelijk ongeval gooide roet in het eten. Vanuit het Duitse Europa-Park kwamen vandaag de eerste onride beelden op het internet terecht. Op het eerste gezicht vinden we de attractie er spectaculair uitzien. De aankleding is vrolijk, de lichteffecten zijn leuk en het ritsysteem ziet er ook indrukwekkend uit. Maar het echte verhaal achter de attractie vinden we wat minder goed naar voren komen. Andere fans zijn minder enthousiast.

2 millimeter groot
In deze gloednieuwe attractie zweven de bezoekers door de wereld van de Minimoys. Dit zijn 2 millimeter grote wezentjes, bekend uit de gelijknamige animatiefilm Arthur en de Minimoys van topregisseur Luc Besson. De prachtige leefwereld is in Europa-Park op schaal nagebouwd en geeft de bezoeker het gevoel zelf een Minimoy te zijn. Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys is de grootste indoor-attractie van het park: 45.000 m3. De totale investering bedraagt zo’n twintig miljoen euro. Natuurbeleving speelt niet alleen in, maar ook buiten de attractie een belangrijke rol. De attractie ligt verscholen in een groene omgeving en na het oversteken van twee kabbelende beekjes bereikt men de toegang van een vijftien meter hoge koepel. Hierin ontmoet men tijdens een zweefvlucht naast reuzeninsecten, zo’n 50 Minimoys-characters tussen de 850 gigantische klaprozen en grassprieten. In de koepel bevindt zich ook nog een Minimoys-dorp met onder andere een restaurant, free-fall-tower, glijbanen en andere attracties voor de kleinere kinderen.

Primeur van Mack Rides
Het ingenieuze transportsysteem waarmee de bezoekers door de attractie zweven is een primeur van moederbedrijf Mack Rides. Deze attractieleverancier bestaat bijna 240 jaar en behoort tot de vijf grootste producenten van achtbanen ter wereld. Mach Rides plaatst de nieuwste modellen altijd als eerste in het ‘eigen’ Europa-Park. De baan van Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys is 550 meter lang en zal op twee plekken de hal verlaten om buiten door echte natuur te vliegen. Onder de baan hangen de zittingen welke voorzien zijn van de nieuwste technische snufjes. Zo draaien ze onafhankelijk van elkaar en zijn er enkele interactieve functies ingebouwd. Op het filmpje is dit goed terug te zien. De zittingen zijn ontworpen voor kinderen vanaf een meter lengte én 4 jaar oud. Zo kan de hele familie genieten van een ritje in Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys.

Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys