Programma Negen Pleinen Festijn bekend

Efteling logoVandaag heeft de Efteling het programma van het Negen Pleinen Festijn bekendgemaakt. Van 1 juli t/m 31 augustus viert de Efteling namelijk de zomermaanden. Het park is dan extra lang geopend: tot 20:00 uur. Op de 9 zaterdagen in juli en augustus is het park in Kaatsheuvel zelfs tot middernacht geopend, want dan organiseert de Efteling het Negen Pleinen Festijn! Bekijk gauw het volledige programma.

In het kort
Tijdens het Negen Pleinen Festijn kunnen bezoekers genieten van het wonderlijke entertainment en van heerlijke hapjes. Ontmoet alle Sprookjesbosbewoners op het Herautenplein of vier feest op de sambamuziek van het Pirañaplein. Hoor je de samba, rumba of misschien zelfs een tango? Op het Pirañaplein geniet je van échte nacho’s, een heerlijk sapje en natuurlijk fantastische dansmuziek. Terwijl je je op het Witte Paard Plein in vroegere tijden waant, word je op het Ruigrijkplein uitgedaagd om je angsten te overwinnen. Bezoekers kunnen gezellig meezingen met diverse liedjes op het Steenbokplein. De tafels, pretzels en pinten staan al klaar! Nog iets verder kun je eindeloos genieten van heerlijke oosterse lekkernijen en snuisterijen, want het Fata Morganaplein is als een sprookje uit 1001-nacht: vol verleiding, waarzeggers, handelaren en… slangen! Sluit je sprookjesachtige dag rond middernacht af met een bezoekje aan de watershow Aquanura.

Carnaval Festivalplein
Iedere zaterdag vanaf 19:00 uur kun je hier meezingen op het Efteling Meezing Festijn met Jelle en de Rode Neuzen. Of geniet van de Harmonie van Drie en Jokie & Jet.

Efteling Brink
Iedere zaterdag vanaf 18:30 uur is DJ Fee van de Efteling Radio de gastvrouw op de Efteling Brink. Zing, stamp en dans mee met het Sprookjesboom Concert. Elke zaterdag tijdens het Negen Pleinen Festijn zal om 22.45 uur op de Efteling Brink gastoptredens plaats. De volgende artiesten treden op:

– 5 juli: Belle Perez en The Originals
– 12 juli: Ruth Jacott en Leuk dat je d’r bent band
– 19 juli: Nielson en Zang en Gelukkig + Cookies & Cream
– 26 juli: Thomas Berge en The Tour
– 2 augustus: The Vengaboys en Session
– 9 augustus: Anita Meyer en Request Live
– 16 augustus: Gers Pardoel en Lijn 7
– 23 augustus: Wolter Kroes en Booming Piano’s
– 30 augustus: 3J’s en Boston Tea Party

Fata Morganaplein
Iedere zaterdag vanaf 19:00 uur kan men hier op de foto met Gonda en haar slangen. Ook zijn er kamelenritjes en waarzegsters. Op de markt van 1001 nacht zijn ook diverse oosterse producten zoals tapijten te koop.

Herautenplein
Dans elke zaterdag vanaf 19:00 uur mee op het Sprookjesbal en luister naar een verhaal van Klaas Vaak & zijn Zandkabouters.

Pirañaplein
Dompel je onder in Zuid-Amerikaanse sferen met Salsa, Maculele, Samba, Limbo & Capoeira. Iedere zaterdag vanaf 19:00 uur.

Ruigrijkplein
Iedere zaterdag vanaf 18:15 vind je hier De Reizende Efteling Sleuteliers. Zij halen vreemde capriolen uit en elke week zijn er ook optredens van verschillende artiesten Bekijk hieronder het programma:

– 5 juli: Naoto – King of YoYo en Delinus 03 – het kleinste taxibusje
– 12 juli: Bruce Airhead – The man in the Balloon en Mayhard Flipflap – The silent clown with a box
– 19 juli: Naoto – King of YoYo en R’ood – De Australische Kangaroos
– 26 juli: Ian Marchant – Classic Vaudeville Street Show en Suzy – het kleinste taxibusje
– 2 augustus: George Orange– Man on the Moon en Hully Gully – De onstnapte kermisattractie
– 9 augustus: George Orange– Man on the Moon en The Saxaphone Man
– 16 augustus: Ian Marchant – Classic Vaudeville Street Show en Delinus 03 – het kleinste taxibusje
– 23 augustus: Dado – De gebochelde en Hully Gully – De ontsnapte kermisattractie
– 30 augustus: Fraser Hooper – The Boxer en Suzy – het kleinste taxibusje

Steenbokplein
Iedere zaterdag is het hier vanaf 19.00 uur groot feest op het Jürgen Freilich Schlager Festijn:

– Dennie Christian (5 & 26 juli, 9 augustus)
– Dieter Koblenz (12 juli, 2 & 23 augustus)
– De Alpenzusjes (19 juli, 16 & 30 augustus)

Ton van de Ven plein
Laat je betoveren door de Speeldoosjes of ontmoet en begroet Elfjes, Faunen en Trollen uit Droomvlucht. Elke zaterdag vanaf 19:00 uur.

Witte Paard plein
Waan in je even in Franse sferen met het Swingend Sentiment, laat je verrassen door Justin de Verwonderaar en door Jasper Oberon op 19 & 26 juli, of rust uit op het Levende Bankstel.