King Kong en directeur Bobbejaanland in WK-stemming

Bobbejaanland_logoVandaag is de eerste wedstrijd van het WK voetbal in Brazilië. Heel Nederland schaart zich de komende weken samen achter ‘ons Oranje’. Maar de Nederlandse directeur Ronald Kleve van het Belgische attractiepark Bobbejaanland moet het in België zonder Oranje achterban doen. 

Met het WK Voetbal in Brazilië in het verschiet is in Bobbejaanland een fikse strijd losgebarsten: directeur Kleve is fan van Oranje, maar King Kong wil België naar de WK-overwinning brullen. Beide partijen trekken alles uit de kast om hun team aan te moedigien. Als Nederlander in hart en nieren staat directeur Kleve achter ‘zijn’ Oranje terwijl de attractie King Kong, die voor de gelegenheid in een rood shirt gehesen is, met z’n 12,5 meter hoogte ongetwijfeld de grootste supporter van de Rode Duivels is. Omdat de Rode Duivels maar niet genoeg aangemoedigd kunnen worden, kreeg de King Kong attractie voor het WK in Brazilië een op maat gemaakt rood voetbalshirt aangemeten.

Het vervaardigen van dit shirt kostte 60 meter stof en meer dan 50 manuren. King Kong moest wel even geduld hebben bij het verkleden: het aantrekken van het shirt nam ruim twee uur in beslag. ‘Het WK lééft overduidelijk bij de Belgen, dat merk ik hier in Bobbejaanland meer dan genoeg; de aankleding van de King Kong is er maar een voorbeeld van. Als Nederlander is het dan ook mijn plicht om tussen het Belgische supportersgejoel Oranje te verdedigen. Ja Nederlanders staan nu eenmaal bekend om de Oranjegekte. We zien op de grasmat wel wie de sterkste is.’ aldus oranjefan én directeur Kleve.

King Kong vs Kleve