Walibi Holland komt mantelzorgertjes niet tegemoet

Walibi Holland logoNieuws uit Biddinghuizen. Attractiepark Walibi Holland krijgt aanstaande zaterdag een groep van 150 jonge mantelzorgertjes uit Assen over de vloer. Deze jongeren krijgen van de stichting Gewoon Verdiend een dagje uit cadeau. De keuze is gevallen op Walibi Holland. Voorzitter Carla Oortwijn heeft het park gevraagd of ze iets extra’s voor de mantelzorgertjes wilden doen zoals een leuke ontvangst of een kleine traktatie. Maar Walibi Holland gaf opvallend genoeg niet thuis meldt Looopings.nl.

Ook Dagblad van het Noorden pikte het nieuws op. Volgens beide bronnen vond de marketingafdeling van Walibi Holland het ‘ideeniet interessant genoeg.’ De kinderen om wie het gaat hebben vanwege hun taak als mantelzorger maar weinig vrije tijd en dus ook weinig tijd voor leuke dingen. Zij moeten zorg dragen voor hun zieke ouders of andere familieleden. Op de schouders van de kinderen rust dus een zware taak. Oortwijn zorgt daarom dat jonge mantelzorgers regelmatig kunnen genieten van een dagje uit. Maar Walibi Holland is blijkbaar niet zo begaan met de kinderen als de stichting van Oortwijn. Naar eigen zeggen heeft het park ‘een goed aanbod gedaan maar dat werd afgewezen‘.

‘Misschien krijgen ze een ontvangst door één van onze characters.’ verklaarde woordvoerder Kevin Klein Schaarsberg van Walibi Holland aan de pers. ‘Onbegrijpelijk vinden we het!’, aldus Oortwijn. Gelukkig zijn andere mensen wel bereid om mee te helpen. Klanten van supermarktketens C1000 en Jumbo uit Assen spaarden met elkaar maar liefst 5500 kortingsbonnen bij elkaar voor de kinderen. Oortwijn is blij met alle hulp en hoop er, ondanks de tegenslagen, toch een leuke dag van te maken met de kinderen. Of de keuze voor een volgend uitje weer op Walibi Holland valt valt uiteraard nog te betwisten…