Six Flags Great Adventure gestart met testen Zumanjaro

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svg_De opening van ‘s werelds hoogste vrije valtoren Zumanjaro: Drop of Doom was uitgesteld. Dat maakte Six Flags halverwege mei bekend in een persbericht. Officieel zou de 126 meter hoge toren op 26 mei geopend worden maar, er is besloten om de opening te verplaatsen naar juni. Een precieze openingsdatum is tot op heden nog niet bekend. Maar de nieuwste aanwinst van Six Flags Great Adventure zit inmiddels al wel in de testfaste. Op 6 mei zijn de testritjes met de gondels van start gegaan. Benieuwd naar beelmateriaal? Lees dan gauw verder.

Over Zumanjaro: Drop of Doom
Vorig jaar augustus werd al aangekondigd dat Six Flags Great Adventure wilde beginnen met de bouw van de 126 meter hoge vrijevaltoren. Zumanjaro: Drop of Doom wordt tegen de achtbaan Kingda Ka aan geplaatst. Zumanjaro: Drop of Doom bestaat uit drie naast elkaar geplaatste torens met daarop elk een gondel. Het omhoog takelen van de wagentjes duurt 30 seconden. Tijdens de tien seconden durende val bereiken de gondels snelheden van 144 kilometer per uur!