In 2016 opent in Orlando ’s werelds hoogste achtbaan: the Skyscraper

Skyscraper logoTwee ondernemers uit Orlando, Florida hebben hun ambitieuze plannen vertaald naar een bouwproject dat ’s werelds hoogste achtbaan Skyscraper moet voltooien in 2016. David en Joshua Wallack, de eigenaren van Mango’s Tropical Cafe Orlando en Mango’s Tropical Cafe South Beach presenteerden op 5 juni hun plannen voor de Skyscraper en het bijbehorende indoor entertainmentcomplex Skyplex. Het complex en de Skyscraper komen vlakbij het nieuwe 130 meter hoge reuzenrad Orlando Eye te staan. Orlando Eye opent in het voorjaar van 2015.

Polercoaster
De Skyscraper wordt een nagenoeg 175 meter hoge Polercoaster van US Thrill Rides. Een Polercoaster is een achtbaan en een observatietoren in één. Twee glazen liften brengen bezoekers naar de top van de observatietoren zodat er optimaal genoten kan worden van het uitzicht. Wie op een wat extremere manier wil genieten van het uitzicht stapt gewoon in de duizelingwekkende achtbaan. Het concept van de Polercoaster is al in 2012 ontwikkeld door US Thrill Rides en is ideaal voor locaties die niet zo ruim opgezet zijn. Een Polercoaster is namelijk erg compact. De eerste Polercoaster moet in 2015 openen in het LakePoint Sporting Community in Emerson, Georgia. Daarna volgt in 2016 de Skyscraper in Orlando, Florida. Ook gaan er geruchten dat er een Polercoaster in Las Vegas gebouwd gaat worden.

Miniatuurachtbaan
De ontwerper van de Polercoaster, Bill Kitchen, zegt: ‘Niet alleen zal de ‘Skyscraper ’s werelds hoogste coaster zijn, ik geloof ook dat het ’s werelds spannendste coaster gaat worden. Er zullen ongelooflijke bloedstollende loopings, dives, spirals en inversies inzitten zoals de wereld nog nooit heeft gezien.’ Michael Kitchen, eigenaar van US Thrill Rides, zegt: ‘De Skyscraper bevat alle elementen die grote coasters ook hebben maar dan in een wat kleiner formaat. Het is eigenlijk een soort miniatuurachtbaan.’ De track wordt, als we de geruchten mogen geloven, ongeveer 1600 meter lang. Daarmee behoort deze achtbaan tot één van de langste ter wereld. De observatietoren van de Skyscraper gaat ongeveer 160 meter hoog worden. Daarnaast gaat het Skyplex complex, ook restaurants, winkels, live entertainment en een grote parkeerplaats bevatten. Het wordt één groot feest daar in Orlando!