Bouwupdate Goliath Six Flags Great America

Six Flags Great America LogoZoals in de uitbreidingsplannen van Six Flags uit augustus 2013 al te lezen was bouwt Rocky Mountain Construction in Six Flags Great America aan een indrukwekkende nieuwe houten achtbaan; de Goliath. Deze achtbaan zal maar liefst drie records verbreken: ‘s werelds snelste houten achtbaan en ‘s werelds houten achtbaan met de hoogste en steilste afdaling. Dat belooft nog wat te worden. De eerste testritjes zijn op 31 mei gemaakt en daarom is het nu tijd voor een bouwupdate van de Goliath. Lees gauw verder en bekijk het beeldmateriaal!

In september is RMC begonnen met de bouw van de Goliath. RMC heeft sindsdien niet stilgezeten: zes dagen per week, elf uur per dag werd er gebouwd. Als we de verhalen mogen geloven wordt het een geweldige coaster. In maart is de bouw van de track voltooid. De Goliath doet zijn naam er echt eer aan: het is een ding van behoorlijk omvang. De baan is 940 meter lang, kent een topsnelheid van 116 k/m per uur, is 50 meter hoog en bevat twee inversies: een 180 graden zero G-roll en een spectaculaire zero G-stall. Daarnaast bevat de baan een steile 85 graden drop van 55 meter naar beneden. Ook de lifthill is aardig steil: 45 graden. De bouw van de lifthill is voltooid op 16 mei.

Een ritje Goliath duurt ongeveer anderhalve minuut. Er kunnen twee treintjes met zes karretjes op de baan rijden. Per treintje is er plaats voor 24 personen. De Goliath is de tweede houten coaster van RMC en komt in het gedeelte County Fair te staan. Eigenlijk zou de Goliath op 29 mei al geopend moeten worden maar de openingsdatum is verschoven naar een later tijdstip. Wanneer de Goliath voor het publiek opent is nog niet bekend maar waarschijnlijk wordt het ergens in juni. Houd daarom onze website voor de bekendmaking van nieuwe openingsdatum goed in de gaten.

2 thoughts on “Bouwupdate Goliath Six Flags Great America

Comments are closed.