Grondlegger Attractiepark Slagharen Henk Bemboom overleden

Slagharen LogoHenk Bemboom, de grondlegger van Attractiepark Slagharen, is vorige week dinsdag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat maakte RTV Oost vandaag bekend. Deze Ridder in de Orde van Oranje-Nassau inmiddels in besloten kring begraven. Winkelier Bemboom bouwde in 1963 een aantal vakantiehuisjes en liet daar een Shetlandpony met een wagentje lopen. Het park werd het ‘Shetland Ponypark Slagharen’ genoemd maar in de volksmond stond het park al snel bekend als ‘Ponypark Slagharen’.
Henk BemboomDeze Shetlandpony’s waren destijds nog een bijzonder fenomeen in Nederland. Al snel werden de beestjes bij de Nederlandse kinderen erg populair. Onder de leiding van Bemboom groeide het park uit tot een nationaal succes. Tot 1990 bleef Bemboom de baas over het park, daarna droeg hij het eigenaarschap over aan zijn kinderen. In 2008 veranderde de naam in ‘Attractie- en Vakantiepark Slagharen’ en sinds 2012 is het park niet meer in handen van de familie Bemboom maar van de Spaanse firma Parques Reunidos.