Drayton Manor opent Air Race op 5 juli

Drayton Manor logoBegin dit jaar kondigde het Engelse pretpark Drayton Manor aan dat er een Air race van de Italiaanse firma Zamperla aan het attractieaanbod toegevoegd zou worden. Inmiddels heeft Drayton Manor ons in een persbericht laten weten dat de attractie op 5 juli geopend wordt door de Engelse popband The Vamps.

Een van de grootste acts
Bradley Simpson, James McVey, Connor Ball en Tristan Evans van The Vamps zullen de attractie feestelijk openen op zaterdag 5 juli. Zij zullen daarmee ook de eerste officiële bezoekers van de Air Race zijn. The Vamps geeft aan dat ze zin hebben om de attractie te openen. ´Het zal een spannende rit worden waarbij we als het waren als piloten onze eigen vliegtuigen kunnen besturen. Deze attractie zal onze magen vast doen omkeren.´ zo geeft de band aan. Parkdirecteur Colin Bryan kijkt ook uit naar de opening en zegt: ‘The Vamps zijn een van de grootste acts die we in Drayton Manor hebben gehad. En het toevoegen van een nieuwe sensationele attractie aan ons aanbod is altijd een spannend gebeuren. Air Race is dan ook een fantastische toevoeging die zonder twijfel geliefd zal zijn bij zowel volwassenen als bij tieners.’

Over de Air Race
Per keer kunnen er 24 personen plaatsnemen in de attractie. Hierdoor heeft de attractie een capaciteit van ruim 500 personen per uur. Tijdens de rit zweven de bezoekers op ongeveer acht meter hoogte terwijl ze vier G-krachten trotseren. Het bouwen van de attractie kost Drayton Manor ongeveer 1,5 miljoen euro. De Air race wordt geplaatst in het Action Park gedeelte, vlakbij de Shockwave en de Maelstrom, en kost om en nabij 1,2 miljoen Britse Pond.