Dode en zwaargewonde bij bouw nieuwe achtbaan Europa-Park

Europa ParkIn Duitsland’s grootste attractiepark Europa-Park heeft zich een huiveringwekkend ongeluk voorgedaan. Tijdens de bouwwerkzaamheden van de nieuwe attractie ‘Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys’ is het gruwelijk misgegaan.

Bij het uitvoeren van een testrit op 28 mei werden twee bouwvakkers aangereden door een achtbaantreintje. Beide bouwvakkers zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk zich precies heeft voorgedaan is onbekend. Wel is bekend dat de waarschuwingssignalen, die voorafgaand aan een testrit te horen zijn, genegeerd werden door de bouwvakkers. Op 30 mei kwam het tragische bericht naar buiten dat een van de twee bouwvakkers in het ziekenhuis van Freiburg aan zijn verwondingen was overleden, zo meldt de Duitse krant Baltische Zeitung.

De opening van ‘Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys’ zou eerst in maart plaatsvinden. Wegens technische complicaties was de opening verzet naar eind juni. Maar of deze deadline nog behaald wordt is gezien dit tragische ongeluk een raadsel. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de bouw van deze attractie in Europa-Park.