Dinosaurus ontsnapt in Movie Park

Movie Park Germany logoHelp! Vannacht is een dinosaurus ontsnapt uit The Lost Temple! Zo luidt de boodschap op de Facebookpagina van The Lost Temple, de nieuwste attractie van Movie Park Germany waar nog druk aan geklust wordt. Gelukkig is het geen echte dinosaurus maar we geven het toe, het filmpje is best leuk gemaakt en ook een ludieke viral in spé. Bij de boodschap staat de link naar een filmpje van de beveiligingscamera van Movie Park Germany. De attractie The Lost Temple is nog volop ‘under construction’ terwijl op de planning stond dat Movie Park The Lost Temple in maart dit jaar al open zou stellen voor het publiek. Nog even geduld dus voordat men deze attractie met bijzondere simluator kan bewonderen. Gelukkig zijn er op de Facebookpagina al wel enkele concepttekeningen te zien.

23 meter lang
The Lost Temple neemt de bezoekers mee op een ondergrondse expeditie. In deze fictieve wereld staat een mysterieuze tempel van enkele duizenden jaren oud. Samen met een wereldberoemde archeoloog gaan de bezoekers op expeditie door de tempel. Plots verdwijnt de wetenschapper waardoor de bezoekers ineens deel uitmaken van een grootse reddingsactie waarbij ze dinosaurussen en andere gevaren moeten trotseren. Het belooft een behoorlijk spannende rit te worden. Alle dingen gebeuren tijdens de rit om de expeditiebus heen. Op een ovaal beeldscherm van 23 meter lang worden speciale ‘made in Hollywood’ effecten geprojecteerd. Deze effecten moeten de expeditie voor de bezoeker zo echt mogelijk maken. In grote lijnen zal The Lost Temple vergelijkbaar zijn met King Kong 360 3-D in het Universial Studios Park in Hollywood. In deze attractie neemt men eveneens plaats in een bus die vervolgens een tunnel binnenrijdt.

Pirates of the Caribbean
De 360-graden film voor attractie werd speciaal ontwikkeld voor Movie Park Germany door filmbedrijf RIVA Digital uit Californië. Zij zijn onder andere bekend van animaties uit films Pirates of the Caribbean en Jumanji.  De 360-graden film moet met behulp van zeven projectoren op een 23 meter lang scherm verschijnen, om de bezoekers heen. De wagentjes waarin de bezoekers zitten bewegen tijdens de rit met de filmbeelden mee. Het Britse bedrijf Simworx levert het de techniek voor de rit. Algemeen directeur Wouter Dekkers is alvast erg tevreden deze attractie te mogen voorstellen aan het grote publiek. ‘We combineren 4D-effecten met een 360-graden beeldscherm. In de zogenaamde ‘Immersive Tunnel’ verdwijnen de grenzen tussen werkelijkheid en fictie. Op deze manier kom je als bezoeker midden in het avontuur terecht en beleef je het met al je zintuigen.’ zegt directeur Wouter Dekkers.