Nieuw vakantiepark voor Disneyland Parijs

Disneyland Paris logoIn 2016 krijgt Disneyland Parijs een nieuw vakantiepark waarin de natuur en duurzaamheid centraal staan. Het vakantiepark zal de naam Villages Nature gaan dragen en komt op zes kilometer van Disneyland Parijs te liggen, tegen de Davy Crockett Ranch aan. De Davy Crockett Ranch gaat in de toekomst ook deel uitmaken van het vakantiepark.  

700 miljoen
De initiatiefnemers zijn Euro Disney, eigenaar van Disneyland Parijs, en Pierre & Vacances-Center Parcs hebben de financiering voor de eerste fase van het vakantiepark inmiddels rond. De eerste fase wordt in 2016 voltooid en bevat ruim 900 vakantiewoningen en een gigantisch subtropisch zwemparadijs. De twee initiatiefnemers leggen samen vijf procent van het het totaalbedrag van 700 miljoen euro in: 35 miljoen euro. Deze 700 miljoen is enkel bedoeld voor de eerste fase van het immense bouwproject. Wanneer de tweede fase voltooid moet worden is nog niet bekend. Er worden in ieder geval nog wel investeerders gezocht. De contracten met andere grote investeerders zijn in ieder geval al wel getekend.

Natuur staat centraal
Het hoofdthema van Villages Nature wordt, niet geheel onverwachts, de natuur. Daarnaast spelen ook duurzaamheid en klimaatneutraal leven een grote rol. Deze thema’s staan bij de aanleg van het vakantiepark al hoog in het vaandel: alle faciliteiten worden zo duurzaam en klimaatneutraal mogelijk geproduceerd zonder de natuur al te veel schade toe te brengen. Al het afval wordt gescheiden en waar mogelijk gerecycled. En op 1800 meter onder de grond wordt warm water opgepompt waarmee de vakantiehuisjes en het zwembad verwarmd kunnen worden.

11.500 vierkante meter
Binnenkort gaan daarom de bouwwerkzaamheden voor de 916 vakantiehuisjes en een subtropisch zwembad van start. Met 11.500 vierkante meter is het subtropische zwembad Aqualagoon een van de grootste van Europa. Vanuit de Aqualagoon hebben bezoekers de mogelijkheid om naar een open meer te zwemmen. Dankzij de aardwarmte heeft dit meer een constante temperatuur van 30 graden Celsius. Bezoekers kunnen dus ook tijdens wintermaanden in lekker warm water buiten zwemmen.