Europa-Park viert de zomer met tientallen evenementen

Europa ParkEuropa-Park staat niet alleen bekend om het grote aanbod aan attracties en zes uur show per dag, het is ook het attractiepark met de meest uitgebreide evenementenkalender. Met name de zomer wordt hier uitgebreid gevierd: van de Sommernachtsparty en zwoele avondshows tot en met een Schwarzwalddag en enkele wijnfeesten.

Europese landen
De naam zegt het al, Europa-Park kent als thema de Europese landen. Dertien presenteren er zich met gebouwen op ware grootte en in de kleinste details. Niet alleen de architectuur is er te vinden, ook kan men hier genieten van de lekkernijen uit deze landen. Het Europese thema komt eveneens terug in de vele festiviteiten die deze zomer georganiseerd worden. Zo is er een Spaanse Feria (6-15 juni), een Hongaars Festival (5-13 juli), een Franse dag (14 juli), een Zwitsers feest (1 augustus) en een Russisch feest (2 en 3 augustus). Ook de eigen regio komt aan bod tijdens het Badische wijnfeest op 18 en 19 juli, de dag van het Zwarte Woud op 20 juli, de Elzasdag op 7 september en de Kaiserberg Wijndag op 10 september. Niet direct Europees, maar wel een hoogtepunt voor de fijnproever, zijn de Zuid-Afrikaanse weken in en rond het Colonial House in het park. Van 27 juli tot en met 24 augustus kun je hier genieten van gerechten en wijnen van de Kaap.

Sommernachtsparty
De feesten met een zomers thema gaan van start met het Midzomernachtfeest (19-22 juni). In het IJslandse themagebied wordt dan de langste dag van het jaar gevierd met veel muziek, dans en typische gerechten. Op zaterdag 26 juli blijft het park tot middernacht geopend. Tijdens deze Sommernachtsparty blijven de attracties geopend, is er live-muziek en vuurwerk. Ontspannen een dagje Europa-Park afsluiten? Dat kan op de vrijdagen vanaf 25 juli. In het IJslandse themagebied is er vanaf 19.00 uur een loungegedeelte ingericht met passende muziek, lekkere hapjes en cocktails. Chillen kan ook in de Sansibar Beach Club. Op een aantal dagen, vanaf 16.00 uur, kan men met de voeten in het zand en onder het genot van een koel drankje en lekkernijen van de grill de dag nog eens de revue laten passeren.

Hotel Colosseo is jarig
Ook in het Europa-Park Resort is het feest. In het weekend van 11 juli viert themahotel Colosseo zijn tiende verjaardag. Ook als je niet in een van de Europa-Park hotels overnacht ben je hier van harte welkom. Datzelfde geldt voor de fonteinenshows van het jubilerende hotel en het naburige Bell Rock en de gratis avondshow Imperio. Vanaf 27 juli is deze elke avond te zien op de piazza van hotel Colosseo. Ook thuis kan men van de zomer in Europa-Park genieten. Iedere zondag vanaf 15 juni wordt het muziekprogramma Immer wieder Sonntags uitgezonden vanuit Europa-Park. Wekelijks kijken meer dan twee miljoen mensen in binnen- en buitenland naar dit ARD-programma. Voor stevigere muziek zul je uit dje luie stoel moeten komen en naar Europa-Park afreizen. Op 9 augustus organiseert Europa-Park samen met de muziekzender Radio Regenbogen het muziekevenement Music@Park. Dit jaar zullen o.a. Anastacia en the Baseballs hun opwachting maken.

Het complete evenementenprogramma is te vinden op www.europapark.de. De meeste evenementen zijn gratis te bezoeken. Op de site is te zien voor welke tickets aangeschaft dienen te worden. Europa-Park is geopend tot en met 2 november, dagelijks van 9 tot 18.00 uur. Afhankelijk van de drukte blijft het park in het hoogseizoen langer geopend. Dit wordt iedere dag rond 13.00 uur in het park bekendgemaakt.