Drukte bij heropening Kentucky Kingdom

The_New_Kentucky_Kingdom_and_Hurricane_Bay_logoHet Amerikaanse attractiepark Kentucky Kingdom is volgens schema heropend op 24 mei. Het was aardig druk: sommige mensen gaven aan dat ze al vijf uur voor de openingstijd bij de toegangspoorten van het het park te wachten. De eigenaar van Kentucky Kingdom spendeerde 44,3 miljoen dollar om het park weer op te knappen. Alleen al de renovatie van de houten achtbaan Thunder Run kostte een miljoen euro. Deze investeringen moeten het park weer terugbrengen naar het oude niveau zoals drukbezochte jaar 1998: toen bezochten maar liefst 1,3 miljoen mensen het park. Kentucky Kingdom verwacht dit jaar tussen de 600.000 en 800.00 bezoekers. In 2016 moet het park de miljoenste bezoeker verwelkomen.

Over de heropening
Ruim vier jaar geleden besloot Six Flags de stekker uit het toenmalige Six Flags Kentucky Kingdom te trekken. De nieuwe eigenaar was tot op het laatste moment, onder leiding van voormalig directeur Ed Hart, druk bezig om de laatste hand aan de werkzaamheden in Kentucky Kingdom te leggen. Veel werkzaamheden waren voor de opening al verricht. Zo was de Schwarzkopf Shuttle Loop achtbaan Greezed Lightnin’ verwijderd. Deze achtbaan, die van hetzelfde type is als de Psyké Underground in Walibi Belgium, maakte plaats voor de achtbaan Lightning Run, een 762 meter lange achtbaan van Chance Rides, was al wat langer klaar voor gebruik. Van deze zeven miljoen dollar kostende achtbaan zijn vrijdag 16 mei de eerste onride filmpjes gemaakt in Kentucky Kingdom.

Op het laatste moment was men nog druk bezig met de bouw van een hoge waterglijbaan in het vernieuwde, bijbehorende waterpark Hurricane Bay.Bij de opening op 24 mei zijn niet alle attracties uit de Six Flags tijd heropend. Een aantal attracties en achtbanen heeft Six Flags zelf verwijderd om te verplaatsen naar andere Six Flags parken. Andere attracties en achtbanen, zoals de T2, het broertje van de Nederlandse El Condor, zullen pas in de komende jaren weer heropenen. Hieronder valt ook de houten achtbaan Twisted Twins die al sinds 2008 gesloten is. Naast de heropening van deze reeds bestaande attracties en achtbanen wil Kentucky Kingdom ook flink investeren door 45 miljoen dollar in het park te pompen tot 2017. Een groot deel van dat budget is voor de bouw van nieuwe attracties en achtbanen.