Knott’s Berry Farm gaat historische darkride renoveren

Knotts Berry Farm LogoHet Amerikaanse attractiepark Knott’s Berry Farm, gelegen tussen Los Angeles en Anaheim in Californië, heeft aangekondigd dat het de historische darkride Calico Mine Ride gaat renoveren. Deze darkride staat bekend om de prachtige watervallen, de animatronics en de gevaarlijke ondergrondse grotten. De Calico Mine Ride is gebouwd in 1960 en was een van de eerste grote rides in Knott’s Berry Farm. Inmiddels is de Calico Mine Ride uitgegroeid tot een echte klassieker.

Elk jaar nemen meer dan een miljoen bezoekers plaats in deze acht minuten durende rit door een goudmijn. Maar deze klassieker zal komend seizoen een grote onderhoudsbeurt krijgen waarbij alle apparatuur vervangen wordt door state-of-the-art apparatuur. Zo worden de animatronics vervangen door nieuwe, modernere exemplaren die op een betere manier de diversiteit van de Californische goudkoorts weergeven en ook het decor zal een metamorfose ondergaan. In de mijn zullen verschillende etnische groepen te zien zijn die vroeger in de Californische mijnen hebben gewerkt waaronder Chinese immigranten, Indianen en Latino’s. Als alles volgens plan verloopt gaat de Calico Mine Ride deze zomer weer open voor publiek.