Opening Sky Screamer in Six Flags New England

Six Flags New England logoIn februari was men in Six Flags New England begonnen met de bouwwerkzaamheden voor ’s werelds hoogste swing ride: de Sky Screamer. Voor de bouw van deze 258 ton zware en 120 meter hoge ride waren onder andere meer dan 5000 manuren en 43 betonwagens nodig. Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden voltooid en is de attractie klaar voor gebruik. Op 15 mei werd de in 2013 aangekondigde swing ride officieel geopend op de Media Day. Deze nieuwe attractie is geleverd door de Australische fabrikant Funtime. Kijk snel verder voor spectaculair beeldmateriaal van de Sky Screamer!

Andere Star Flyers
Funtime bouwde al eerder soortgelijke ‘Star Flyers’ in andere Six Flags parken, waaronder Six Flags St. LouisSix Flags Over Texas en Six Flags Discovery Kingdom, maar geen enkele van deze Star Flyers is zo hoog als die in Six Flags New England. Wel gaan alle Star Flyers even hard: met 70 k/m per uur worden er 32 bezoekers per rit de rondte in geslingerd. Tijdens de klim naar boven draait de attractie om zijn eigen as heen. Bezoekers genieten tijdens deze klim van een prachtig uitzicht over de Conncticutrivier en de skyline van New England. ‘Bij nacht zal de attractie nog meer in het oog springen door de vele lampjes.’ volgens Jennifer McGrath van Six Flags New England.