Tweemaal nieuws uit Dorney Park

Dorney Park LogoHet Amerikaanse attractiepark Dorney Park in Allentown, Penssylvania is druk bezig om de laatste hand te leggen aan het waterpark Wild Water Kingdom. Er komen drie nieuwe typen glijbanen: de Python Plummet, de Constrictor en de Boa Blasters. Samen dragen de zes glijbanen, elk gebouwd op dezelfde toren, de naam Snake Pit. Helaas is er ook minder leuk nieuws te melden over Dorney Park: begin mei raakten twee mensen gewond in de achtbaan Stinger, een achtbaan van het Nederlandse bedrijf Vekoma.

Veiligheid staat voorop
Het treintje van de achtbaan Stinger was net begonnen aan de klim naar boven toen het treintje halverwege de lifthill achteruit begon te rollen, zo omschrijft het Dorney Park het incident. Twee personen zijn afgevoerd naar het Lehigh Valley Hospital in Salisbury Township. Wat er verder is gebeurd is niet echt bekend. ‘Veiligheid staat bij ons voorop, het prioriteit nummer een. Daarom hebben we de attractie gesloten voor de rest van de dag.’ zo vertelt woordvoerster Carrie Basta van Dorney Park. De attractie blijft voorlopig ook nog even gesloten aangezien de trein van de baan gehaald is. Er wordt onderzoek gedaan naar het ongeval.

Maar liefst 26 glijbanen
Dan nu over naar het leuke nieuws: de bouwupdate van de Snake Pit. De nieuwe glijbanen zijn aangekocht vanwege het 30-jarige jubileum van Wild Water Kingdom en de bouwkosten van het project bedragen ruim acht miljoen dollar. Het waterpark bevat na de uitbreiding maar liefst 26 glijbanen! ‘Met deze grote uitbreiding willen we onze gasten een nog leuker zomers dagje uit bezorgen. De uitbereiding van het waterpark zorgt ervoor dat Dorney Park en Wild Water Kingdom dé ideale bestemmingen worden in het noordoosten van Amerika! Het is de perfecte plek voor zomers plezier.’ aldus general manager Michael Fehnel van Dorney Park en Wild Water Kingdom. Fehnel Twitterde enkele dagen geleden de onderstaande foto.

 

 

One thought on “Tweemaal nieuws uit Dorney Park

Comments are closed.