Disneyland Parijs legt groentetuin aan

Disneyland Paris logoDisneyland Parijs gaat in het Walt Disney Studios park een eigen groentetuin aanleggen nabij de nieuwe Ratatouille-attractie, een 150 miljoen euro kostende darkride die de 60e attractie in Disneyland Parijs wordt. In de groentetuin nabij de attractie moeten aubergines, courgettes, paprika’s en tomaten verbouwd gaan worden.

Bistrot Chez Rémy
Al deze groenten worden verbouwd voor de gasten omdat ze onderdeel zijn van het gerecht ratatouille. Disneyland Parijs gaat namelijk vanaf 10 juli verse ratatouille serveren in het restaurant nabij de attractie: Bistrot Chez Rémy. Om gasten in Bistrot Chez Rémy een ratatouille met echt verse ingrediënten voor te schotelen, heeft Disneyland op het eigen terrein een groentetuin aangelegd. Vlakbij hotel Cheyenne worden op een al bestaande boomgaard tomaten, paprika’s, courgettes en aubergines geplant. Om optimaal resultaat te hebben van de eigen moestuin heeft Disneyland de beroemde Franse tuinexpert Louis-Albert de Broglie ingeschakeld. Alle hoofdgerechten in dit restaurant worden geserveerd met de befaamde ratatouille van hoofdrolspeler rat Rémy. In de bistro wanen de gasten zich zo klein als een rat want het restaurant is aangekleed met grote lepels, vorken en messen.

Over de nieuwe attractie
Op 10 juli staat ook de opening van de attractie op de agenda. Naast Toy Story Playland komt de ingang naar de attractie. Via een Parijs’ gethematiseerd pleintje waar onder meer een winkeltje, bankjes en toiletten staan, kom je bij de wachtrij van de attractie terecht. Deze ingang is uiteraard ook gebouw in Parijse stijl. In de wachtrij schijnt men een schitterend uitzicht over Parijs te hebben, bezoekers lopen als het ware over de daken van de Franse hoofdstad. Eenmaal in de attractie krimpen de bezoekers tot het formaat van een rat. In één van de 36 gethematiseerde rattenwagentjes, met de capaciteit van zes personen, rijdt de bezoeker door de attractie. Ze betreden onder andere het restaurant van de kleine Remy. Voor het Walt Disney Studios park is Ratatouille de vierde Pixarfilm die tot leven komt. Toy Story, Cars en Finding Nemo kregen al eerder een eigen attractie of themaland toegewezen.