Studenten bedenken en realiseren parkshow Efteling

Efteling logo

Een bijzondere parkshow, geheel bedacht en gerealiseerd door studenten, zal vanaf mei in de Efteling te zien zijn. Het betreft een sprookjesshow met karakters als Roodkapje, Heks, Geitje Benjamin en Assepoester van de populaire Sprookjesboom in de hoofdrol. Dertien studenten van de Efteling Academy, een uniek talentontwikkelingsprogramma voor studenten van NHTV Breda en van de Fontys Hogeschool Tilburg, kruipen in de huid van de sprookjesfiguren en treden op diverse plaatsen in het park op.

Van 12 tot en met 25 mei te zien
De parkshow ‘Op avontuur met Sprookjesboom’ is van 12 tot en met 25 mei in onder andere het Openluchttheater in het Sprookjesbos te beleven. ‘Het is bijzonder om te zien hoe deze groep studenten met zoveel toewijding aan dit project werkt. Optreden voor bezoekers in de inspirerende omgeving van de Efteling lijkt me het praktijkvoorbeeld bij uitstek!’ zegt Olaf Vugts, Directeur Imagineering bij de Efteling. ‘Ik ben positief verrast dat studenten van de Efteling Academy samen in deze korte tijd een hele productie hebben opgezet en dat de studenten poppenspel zo snel onder de knie hebben gekregen.’ aldus Jeroen Zwartjes, manager Live Entertainment en Theaterproducties bij de Efteling.

Over de Efteling Academy
De Efteling Academy werd in 2009 opgericht door de Efteling en NHTV met als doel getalenteerde en enthousiaste studenten een unieke en uitdagende leer- en ontwikkelingsomgeving aan te bieden. Studenten die in aanmerking komen voor de Efteling Academy volgen aan NHTV Breda een opleiding vrijetijdsmanagement, media- en entertainment management, management toerisme of facility management. In september 2013 is de Efteling Academy uitgebreid met studenten van de academie voor muziek- en musicaltheater. Deze academie biedt podiumkunstopleidingen binnen Fontys Hogeschool aan. De Efteling heeft via dit programma de mogelijkheid jonge talenten al in een vroege fase van de studie te spotten en ze gericht in te zetten binnen het bedrijf. De allerbeste vinden na hun afstuderen vaak een baan bij de Efteling.