Eerste onride filmpje Lightning Run Kentucky Kingdom

The_New_Kentucky_Kingdom_and_Hurricane_Bay_logoHet Amerikaanse attractiepark Kentucky Kingdom zal volgens schema heropenen op 24 mei van dit jaar. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een hoge waterglijbaan in het vernieuwde, bijbehorende waterpark Hurricane Bay. De achtbaan Lightning Run, een 762 meter lange achtbaan van Chance Rides, is al klaar voor gebruik. Van deze achtbaan zijn vrijdag 16 mei de eerste onride filmpjes gemaakt in Kentucky Kingdom.

Over de heropening
Ruim vier jaar geleden besloot Six Flags de stekker uit het toenmalige Six Flags Kentucky Kingdom te trekken. De nieuwe eigenaar is, onder leiding van voormalig directeur Ed Hart, druk bezig om de laatste hand aan de werkzaamheden in Kentucky Kingdom te leggen. Veel werkzaamheden zijn al verricht. Zo is de Schwarzkopf Shuttle Loop achtbaan Greezed Lightnin’ verwijderd. Deze achtbaan, die van hetzelfde type is als de Psyké Underground in Walibi Belgium, heeft plaats moeten maken voor de achtbaan Lightning Run. De achtbaan Lightning Run is inmiddels klaar voor gebruik.

Bij de opening op 24 mei zullen niet alle attracties uit de Six Flags tijd heropenen. Een aantal attracties en achtbanen heeft Six Flags zelf verwijderd om te verplaatsen naar andere Six Flags parken. Andere attracties en achtbane, zoals de T2, het broertje van de Nederlandse El Condor, zullen pas in de komende jaren weer heropenen. Hieronder valt ook de houten achtbaan Twisted Twins die al sinds 2008 gesloten is. Naast de heropening van deze reeds bestaande attracties en achtbanen wil Kentucky Kingdom ook flink investeren door 45 miljoen dollar in het park te pompen tot 2017. Een groot deel van dat budget is voor de bouw van nieuwe attracties en achtbanen.