Opening Zumanjaro Six Flags Great Adventure uitgesteld

500px-Six_Flags_Great_Adventure_Logo.svg_De opening van ’s werelds hoogste vrije valtoren Zumanjaro: Drop of Doom is uitgesteld. Dat maakte Six Flags gisteren bekend in een persbericht. Officieel zou de 126 meter hoge toren op 26 mei geopend worden maar, er is besloten om de opening te verplaatsen naar juni. De bouw van Zumanjaro kan niet op tijd voltooid worden. De reden waarom de opening is uitgesteld ligt volgens Six Flags bij Moeder Natuur.

‘We streden tegen een van de strengste winters uit de geschiedenis en de harde wind bovenin de toren maakte het onze bouwvakkers erg moeilijk. Toch hebben onze medewerkers ongelofelijk hard gewerkt en zich zo goed mogelijk aan de planning gehouden. Dat is, gezien de hoogte van de bouwwerkzaamheden, nog eens extra knap. ‘ vertelt John Fitzgerald van Six Flags Great Adventure. Ergens in de komende weken denkt Six Flags Great Adventure een openingsdatum voor de attractie te kunnen publiceren.

Over Zumanjaro: Drop of Doom
Vorig jaar augustus werd al aangekondigd dat Six Flags Great Adventure wilde beginnen met de bouw van de 126 meter hoge vrijevaltoren. Zumanjaro: Drop of Doom wordt tegen de achtbaan Kingda Ka aan geplaatst. Zumanjaro bestaat uit drie naast elkaar geplaatste torens met daarop elk een wagentje. Het omhoog takelen van de wagentjes duurt 30 seconden. Tijdens de tien seconden durende val bereikt het wagentje snelheden van 144 kilometer per uur!