Kentucky Kingdom bouwt aan hoogste waterglijbaan

The_New_Kentucky_Kingdom_and_Hurricane_Bay_logoIn Louisville Kentucky wordt momenteel nog hard gewerkt aan de hoogste ‘bodyslide’ van de Verenigde Staten. Met man en macht wordt er gebouwd aan een 36 meter hoge waterglijbaan. Dit alles om het attractiepark Kentucky Kingdom en het bijbehorende waterpark Hurricane Bay volgens schema te laten heropenen op 24 mei. Deze hoge waterglijbaan met valluik zal de naam ‘Deep Water Dive’ gaan dragen. Wanneer je op het lanceerplatform gaat staan en het luik onder je voeten openklapt, val je als bezoeker in een hoek van 70 graden maar liefst twaalf verdiepingen naar beneden!

Landingsbaan tijdelijk gesloten
In het waterpark Hurricane Bay wordt flink geïnvesteerd: de oppervlakte ervan wordt bijna verdubbeld door de toevoeging van allerlei glijbanen. Om de bouw van de Deep Water Dive en de andere glijbanen op de toren te kunnen voltooien moest er een landingsbaan van het plaatselijke vliegveld tijdelijk gesloten worden, zo meldt de Amerikaanse nieuwssite WDRB. De bouwwerkzaamheden worden op zo’n aanzienlijk grote hoogte verricht dat het volgens deskundigen gevaarlijk was om de bouwvakkers af te laten leiden door laag overvliegende vliegtuigen van de lokale luchthaven. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat voor de bouw van een waterglijbaan een landingsbaan van een vliegveld gesloten moet worden.

Over de heropening
Ruim vier jaar geleden besloot Six Flags de stekker uit het toenmalige Six Flags Kentucky Kingdom te trekken. De nieuwe eigenaar is, onder leiding van voormalig directeur Ed Hart, druk bezig om de laatste hand aan de werkzaamheden te leggen. Veel werkzaamheden zijn al verricht. Zo is de Schwarzkopf Shuttle Loop achtbaan Greezed Lightnin’ verwijderd. Deze achtbaan die van hetzelfde type is als de Psyké Underground in Walibi Belgium heeft plaats moeten maken voor de achtbaan Lightning Run: een 762 meter lange achtbaan van Chance Rides.

Bij de opening op 24 mei zullen niet alle attracties uit de Six Flags tijd heropenen. Een aantal attracties en achtbanen heeft Six Flags verwijderd om inmiddels te zijn verplaatst naar andere Six Flags parken. Andere attracties en achtbanen, zoals de T2 het broertje van de Nederlandse El Condor, zullen pas in de komende jaren weer heropenen. Hieronder valt ook de houten achtbaan Twisted Twins die al sinds 2008 gesloten is. Naast de heropening van deze reeds bestaande attracties en achtbanen wil het attractiepark ook flink investeren, door 45 miljoen dollar in het park te pompen tot 2017. Een groot deel van dat budget is voor de bouw van nieuwe attracties en achtbanen.