Kentucky Kingdom op schema om te heropenen op 24 mei

The_New_Kentucky_Kingdom_and_Hurricane_Bay_logoHet Amerikaanse attractiepark Kentucky Kingdom zal volgens schema heropenen op 24 mei van dit jaar. Ruim vier jaar geleden besloot Six Flags de stekker uit het toenmalige Six Flags Kentucky Kingdom te trekken. De nieuwe eigenaar is, onder leiding van voormalig directeur Ed Hart, druk bezig om de laatste hand aan de werkzaamheden te leggen. Veel werkzaamheden zijn al verricht. Zo is de Schwarzkopf Shuttle Loop achtbaan Greezed Lightnin’ verwijderd. Deze achtbaan die van hetzelfde type is als de Psyké Underground in Walibi Belgium heeft plaats moeten maken voor de achtbaan Lightning Run: een 762 meter lange achtbaan van Chance Rides.

Naast de nieuwe achtbaan verwelkomt het vernieuwde attractiepark nog een aantal nieuwe attracties zoals de vrije valtoren Fearfall en de 5D bioscoop: Movies you Ride. Naast de vier nieuwe attracties heeft het attractiepark ook flink geïnvesteerd in het waterpark Hurricane Bay. Hiervan is de oppervlakte bijna verdubbeld. Bij de opening op 24 mei zullen niet alle attracties uit de Six Flags tijd heropenen. Een aantal attracties en achtbanen heeft Six Flags verwijderd om inmiddels te zijn verplaatst naar andere Six Flags parken.

Een aantal attracties en achtbanen zoals de T2, het broertje van de Nederlandse El Condor, zullen pas in de komende jaren weer heropenen. Hieronder valt ook de houten achtbaan Twisted Twins die al sinds 2008 gesloten is. Naast de heropening van deze reeds bestaande attracties en achtbanen wil het attractiepark ook flink investeren, door 45 miljoen dollar in het park te pompen tot 2017. Een groot deel van dat budget is voor de bouw van nieuwe attracties en achtbanen.