Lanceerplatform van een voor België unieke glijbaan is hoogste punt van Plopsaqua

Plopsaqua LogoIn aanwezigheid van Gert Verhulst, Steve Van den Kerkhof en burgemeester Ann Vanheste bereiken de werken aan Plopsaqua, het nieuwe zwemparadijs van Plopsaland De Panne, hun hoogste punt. Het lanceerplatform van de glijbaan Superloop is het hoogste punt van het zwembadcomplex. De waterglijbaan is uniek voor België: bezoekers vallen loodrecht naar beneden in de glijbaan na het openklappen van een luik onder beide voeten. De waterglijbaan heeft hetzelfde concept als de Nederlandse glijbaan X-stream in het Tikibad van Duinrell.

Gert Verhulst, Steve Van den Kerkhof en burgemeester Ann Vanheste plaatsen aansluitend hun handafdruk in een betonnen tegel van het nieuwe zwemparadijs. ‘De tegel zal vanaf april 2015 te bewonderen zijn in de inkomhal van Plopsaqua. We doen er alles aan om het zwemparadijs dan af te hebben.’ legt CEO Steve Van den Kerkhof uit. ‘Daarvoor werken we samen met regionale aannemers en bedrijven. We hebben het volste vertrouwen in een goede samenwerking.’ Burgemeester Ann Vanheste zegt: ‘We zijn tevreden over de goede samenwerking met Plopsa, want hierdoor zullen de inwoners van De Panne tegen een voordelig tarief kunnen zwemmen. We kijken alvast uit naar het resultaat. Het belooft prachtig te worden.’

In april 2015 opent het 4000 vierkante meter grote zwemcomplex Plopsaqua in Plopsaland De Panne. Het zwemparadijs wordt ingericht rond Wickie de Viking in een decor dat een dooiend sneeuwlandschap bij zonsondergang uitbeeldt. Naast een 25-meterbad met vier banen komt er een ruim speelgedeelte met vier verschillende zwembaden en zes glijbanen. Daarnaast zullen in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten te vinden zijn. Er wordt gewerkt met verschillende geluids- en lichteffecten om de bezoeker een totaalbeleving te bieden. Zo wordt onweer nagebootst en kan men in een grot op groot scherm van de avonturen van Wickie de Viking genieten. Ook in de glijbanen worden verschillende effecten voorzien. Plopsa investeert 16 miljoen euro in het subtropische zwemparadijs.