Wereldrecordpoging in Bellewaerde om amoerluipaarden te redden

Bellewaerde LogoOp dinsdag 29 april zal Bellewaerde-fan, Sam Clauw,proberen het record langste rit ineen pretparkattractie te verbreken. Het huidige Guinness World Record staat op 48 uur, 8 minuten en 25 seconden en werd vastgelegd op een reuzenrad in Chicago. Sam zal zijn recordpoging vestigen op de Piratenbootattractie in Bellewaerde. Het Ieperse bedrijf R.T.S. Voice Data Video Communication zal garant staan voor de registratie van de recordpoging met observatiecamera’s.

Tijdens de recordpoging wil Sam geld inzamelen om de Amur Leopard and Tiger Alliance (ALTA) te steunen in hun conservatie van de Amoerluipaarden. Het zijn diezelfde luipaarden die Bellewaerde half juni ontvangt in het kader van een Internationaal Kweekprogramma en later via een ALTA-project terug in het wild wil introduceren.

Steun Sam en red de Amoerluipaarden!
Via een speciale pagina op de website van Bellewaerde kan Sam gesteund worden en de Amoerluipaarden gered worden door zich op te geven als donor en een bedrag te storten.  Alle ingezamelde bedragen worden integraal doorgestort naar ALTA voor de projecten ter conservatie van de Amoerluipaarden.